GasztroKészíts erdélyi tört paszulyt, és nyűgözd le a család összes tagját!

Készíts erdélyi tört paszulyt, és nyűgözd le a család összes tagját!

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Filantropikum.com hírlevelére!

Készíts erdélyi tört paszulyt, és nyűgözd le a család összes tagját!

Készíts erdélyi tört paszulyt, és nyűgözd le a család összes tagját!

Nem csak burgonyából lehet finom és ínycsiklandó pürét készíteni, a paszuly is megfelel erre a célra. Igaz, több időt igényel az elkészítése, de megéri foglalkozni vele, mert a végeredmény mesés lesz.

Lássuk, mire lesz szükséged!

  • 1 kg fehér, száraz babra;
  • 1 darab sárgarépára;
  • 1 darab petrezselyemre;
  • 1 kisebb fej vörös hagymára;
  • 1-2 cikk fokhagymára;
  • 1 kisebb kötés friss petrezselyemzöldre;
  • sóra, borsra ízlés szerint;

Elkészítés:

A kiválogatott babszemeket tegyük bele egy fazékba, töltsük meg hideg vízzel, hogy az ellepje a babot. Ezt hívják beáztatásnak, van aki egy egész éjszakán át áztatja, más 2-3 órára teszi vízbe a szemeket. Ha eljön a főzés ideje, akkor le kell önteni a vizet a babról, amelyben ázott, és friss, hideg vizet kell tölteni rá, majd nagy lángra oda kell tenni főni.

Amikor forrni kezd, akkor vissza kell venni közepes lángra, és így kell még 10 percet főzni. Ezután azt a vizet le kell önteni, és helyette forró vízzel kell felönteni a babot, majd addig kell főzni, míg puhulni nem kezd. Ekkor mehet bele a hagyma, a sárgarépa, a paprika, a petrezselyem, a fokhagyma, valamint a só és a bors.

Kis lángon kell addig főzni, míg puhára elkészül a bab. Ha ez megvan, a víz ¾ részét le kell önteni róla, majd ezután az egészet össze kell robotgéppel pürésíteni. Ha még finomabb pürét szeretnél, egy szitán nyomkodd át az egész masszát. Díszítésül szórd meg friss petrezselyem zölddel, és süss hozzá finom házi kolbászt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek