OtthonKékszesszel fújta be az autó szélvédőjét. Száradás után csodás lett az eredmény!...

Kékszesszel fújta be az autó szélvédőjét. Száradás után csodás lett az eredmény! – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Melissa Maker, aki rajong a tisztaságért és szeret környezetkímélő alapanyagokat használni, ha takarításról van szó, az alábbi videóban az egészségügyi szesz, vagy kékszesz felhasználási módjairól beszél, amely nemcsak a sebek fertőtlenítésére nagyszerű, hanem a kórokozók által ellepett területek tisztítására is kiváló.

alkohol

Először is jó ha tudjuk, hogy a kékszesznek eléggé erős szaga van, így takarításkor nyissuk ki az ablakokat, szellőztessünk. Másik fontos tudnivaló, hogy ez az alkoholos vegyület rendkívül gyúllékony, így óvatosan bánjunk vele, semmiképp se használjuk nyílt láng közelében. Meginni pedig TILOS, ÉLETVESZÉLYES!

Nézzük a 9 felhasználási módot!

1. Fertőtlenít

Egy szórófejes flakonba vegyítsünk össze 1 adag kékszeszt 1 adag vízzel. Fújjunk be egy törlőrongyot, és fertőtlenítsük le a háztartási felületeket.

2. Eltünteti a fémfelületekről a foltokat

Ha kész a keverékünk, akkor egyszerűen töröljük végig a fémes felületeket, amelyeken gyakran meglátszanak az ujjlenyomatok, egyéb foltok. Az a jó ebben az alkoholos tisztítószerben, hogy pillanatok alatt megszárad.

3. A hajspray foltoktól is megszabadít

Azok a hölgyek, akik gyakran használnak hajsprayt, sokszor találkoznak azzal a problémával, hogy idővel a tükrön kis foltok keletkeznek. Egy vattapamacsra tegyünk az alkoholos oldatból, és töröljük le a tükröt. Ragyogni fog.

4. A befagyott szélvédőre is jó

Télen, mikor odakint kemény mínuszok uralkodnak, bizony az autók ablakai rendesen befagynak. Ha viszont összekeverünk egy szórófejes flakonba 1 rész kékszeszt 5 rész vízzel, fújjuk le azzal a szélvédőket, utána pedig töröljük szárazra az ablakfelületeket. Gyors és hatékony.

5. Frissítsük fel a mosogatószivacsot, konyharuhát

Egy kisebb tálba tegyük bele a szivacsot, konyharuhát, öntsünk rá kevés egészségügyi szeszt, hagyjuk állni 10 percet, és kész is. Ismét tiszta és kórokozómentes minden.

6. Csodát tesz a mosogatóval

Ha fémből készült mosogatókagylónk van, idővel a vízcseppek rászáradnak, csúnya foltokat hagyva maguk mögött. Nos, az alkoholos keverék ezt is elintézi, csak töröljük le vele a felületet.

7. Tisztán tarthatjuk a konyhai üzenőfalat is

Ha a táblára markerrel felírt szöveget egy idő után nem töröljük le, nagyon nehéz lesz eltávolítani onnan. Azonban a kékszesz ebben is segít.

8. Foltok a kanapén

Ha semmi sem szedi ki az ülőgarnitúrán éktelenkedő foltot, akkor pár csepp egészségügyi szesz segíthet. Tegyünk rá a szerből és egy tiszta szivaccsal sikáljuk körkörös mozdulatokkal végig a felületet.

9. Tiszta billentűzet, egér

Jobb, ha nem is gondolunk bele milyen szennyeződések lehetnek a billentyűzetünkön, egerünkön. Egy törlőpapírra tegyünk rá egy kevés kékszeszt, és ezzel menjünk végig a felületeken.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek