KuriózumKarikó Katalin elárulta, mire költené a Nobel-díjért járó pénzt

Karikó Katalin elárulta, mire költené a Nobel-díjért járó pénzt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Októberben derül ki, hogy ki kapja majd a Nobel-díjat, a legesélyesebb sokak szerint Karikó Katalin, akinek nagyon nagy szerepe volt az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében. A neves díjjal 9 millió svéd korona jár, ami forintba átszámítva közel 310 millió forint.

Karikó Katalin elárulta, mire költené a Nobel-díjért járó pénzt

Karikó Katalin biokémikus, akit nemrég Szeged díszpolgári címével tüntettek ki, nemrég az M1 stúdiójában járt, ahol megkérdezték tőle, hogy mire költené a Nobel-díjjal járó összeget, amelyre a magyar kutató azt válaszolta

„Kutató maradok mindörökké, minden pénzt, amit kapok, azt oktatásra meg a tudományra fogom költeni” – mondta Karikó Katalin, majd hozzátette, soha nem volt új autója, és valószínűleg nem is lesz.

A Magyarországon kapott Széchenyi-díj felét a kisújszállási iskolának adta. Másik felét a Csányi Alapítványnak adta, hiszen mint mondta, ő is hátrányos helyzetű volt.

„Olyan cégeket hoznék létre, melyek a messenger-RNS-en alapuló, illetve neuro-degeneratív betegségek gyógyításával foglalkoznának. Nem hordok ékszert és ezek után sem fogok. 66 éves vagyok, ilyenkor már nem változik meg az ember, és nem vesz fel drága dolgokat és hobbikat, amikre költhetné a pénzét. Csak a kutatás marad” – mondta Karikó Katalin.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek