HolotropikumKarcsúbb lesz, aki rendszeresen fogyaszt csokoládét

Karcsúbb lesz, aki rendszeresen fogyaszt csokoládét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy amerikai tanulmány nehezen emészthető konklúziót vont le kutatásából: azon emberek, akik gyakran fogyasztanak csokoládét, lényegesen karcsúbbak, mint azok, akik ritkábban élnek a kedvenc édességgel.

A kutatásba 1000 önkéntest vontak be Kaliforniában, akik mind rendszeres csokoládéfogyasztóknak vallották magukat.

A vizsgált csoportból olyan eredmény született, miszerint azon emberek, akik sok csokoládét fogyasztanak kevesebb fizikai munkát végeznek, míg akik több fizikai munkát végeznek, kevesebb csokoládét fogyasztanak átlagosan.

A tanulmány eredményei jól tükrözik, hogy nincs összefüggés az elfogyasztott csokoládé mennyisége és jótékony hatásai között, vagyis nem lesz több energiánk, ha sokat fogyasztunk, de boldogabbak sem leszünk valószínűleg (pusztán ettől).

Természetesen itt meg kell említenünk, hogy a minőségi csokoládé rengeteg kalóriát tartalmaz, de ugyanakkor sok jótékony hatása is ismert, sőt, némely kutatók egy enyhébb afrodiziákumnak is tekintik. Tény, hogy boldogsághormont is képes felszabadítani, energiát szolgáltat, jótékony hatással van a memóriára, a kognitív képességekre, de immár bebizonyosodott, hogy ez nincs összefüggésben a nagy adag csokival, sőt, nincs is különbség az egy hét alatt néhány csoki és rengeteg csoki elfogyasztása között – jótékony hatásait tekintve, testtömeg növelő hatását tekintve viszont nagyon is!

A táplálkozási szakértők továbbra is a fekete csokoládéra esküsznek, amely gazdag antioxidánsokban, kevesebb cukrot tartalmaz, és a napi adagot egészséges körülmények között 30 grammban ajánlják.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek