LélektárKarácsonyi képeslap

Karácsonyi képeslap

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A telefonos, email, internetes oldalak üzeneteinek világában élünk. Legszívesebben rengeteg képeslapot vennék és küldenék szerte a világba. Egyet személyesen címezve, Neked, kedves olvasó.

Nagy léptekkel közeledik a Karácsony. A születés misztériuma. S mivel minden évben megünnepeljük, egyben az Újjászületés Ünnepe is lehetne. Nemcsak Urunk, a Kis Jézus születésének csodája, hanem saját lelki, szellemi „újjászületésnapunk”.

József és Mária Betlehembe menekült, hiszen annak hírén, hogy megszületik a Megváltó, kirendelték minden újszülött megöletését. Egy szerény istálló lett menedékük a város szélén, állatok között, egy zsenge jászol lett otthona a Kisdednek. A nagyvilág nem tudott a születéséről, csak az angyalok, csillagok, akik pásztoroknak és királyoknak mutatták az utat, s hallgatva szívük vezetésére megtalálták Urukat, ajándékokkal fogadták és fejet hajtottak előtte.

Mi sem születünk mindig egy barátságos világba. Sokszor nem kapunk menedéket embertársaink otthonában, szívében, csak egy szerény istállót, valahol a város szélén, egy alázatos jászol szeretteink között, ami otthont nyújthat. A nagyvilág mit sem sejt létezésünkről, csak az angyalok és a csillagok… és csakis ők tudják hírül adni létezésünket életünk pásztorainak és királyainak, akik, ha hallgatnak szívük vezérlésére ránk találnak újra meg újra.

Megszületni, újjászületni sem lehet másképp. Nem lehet kikürtölni az egész nagyvilágnak, bemondani a hírekbe, szétküldeni az interneten, a főtéren kikiabálni, hogy „Hé, emberek, újjászülettem!” – nem fogják meghallani. Újjászületni csakis egy szerény, alázatos „jászolban” lehet, távol a világtól, lelkünk és szívünk meleg jászolában. Hogy csak az angyalok és csillagok tudják – Ők majd mutatják az utat azoknak, akik szívükben képesek „meghallani” az örömhírt.

Amikor újjászületünk újból megszeretjük az életet. Kevés embernek adatik meg, hogy az élet szeretetével szülessen. Az Életet meg kell tanulni szeretni. Ugyanúgy, ahogy megtanulunk másokat és önmagunkat is szeretni. Ez egy olyan csoda, ami ott rejtőzik bennünk: minden ember rendelkezik azzal a képességgel, hogy megtudja tanulni szeretni az Életet, ha eddig nem tette.

Azért küldenék Neked, kedves olvasó, valódi, igazi képeslapot, hogy tudd megfogni, kezedben tartani, hogy érezd még, hogy a kinti hideg átjárta és hosszú titokzatos utat tett meg, míg hozzád érkezett. Hogy láthasd a bélyegen a friss pecsétet, s írószerem nyomát, hogy érezd, hogy személyesen Rád gondoltam már napokkal az Ünnep előtt, s gondoskodtam arról, hogy személyes üzenetem az Ünnepre időben hozzád érjen.

Szeretném neked kívánni, hogy szívedben éledjen újra a remény, ha kell, tanulj meg újra remélni, hinni és szeretni. Hogy találd meg a helyed a szívedben, életedben, „jászolodban”. Hogy életedben igazi pásztorok és királyok kísérjenek végig, angyalok és csillagok mutassák az utat. Hogy lélekben szeretteid veled lehessenek, amikor újra és újra újjászületsz, és életedet újra meg újra megszereted, s hogy mindig legyen valaki, akivel ezt megünnepelhesd – és küldjél neki igazi, valódi képeslapot. Hogy tudj örvendeni mások újjászületésének. Hogy gyógyuljon a lelked, a szíved. Hogy a Kisded Jézus születése napján szívedben érezhesd a határtalan szeretetet, ami benned lakozik.

Persze, mindez nem férne rá egy egyszerű képeslapra. Egy telefonos üzenet formájában, email-ben, ha elküldeném Karácsony napján, pillanatok alatt megkapnád, elolvasnád, majd jönne a többi temérdek üzenet az ismerőseidtől, egy pár óra múlva meg talán kitörölnéd, hogy újabb elektronikus üzenetet fogadhass, amit egy pár nap múlva elfelejthetsz…

De a képeslapot megérintheted, tudod, hogy személyes üzenetet hordoz Neked, kedves olvasó, s miután érezted, ahogy a kinti hideg átjárta, s csodálod azt a gyönyörű képet, amit ábrázol, talán a vitrinbe vagy az asztalodra teszed, hogy újra és újra láthasd, hogy érezhesd, hogy a szeretted a messzi távolból gondolt Rád és szívében hordoz e Szent Ünnepen.

Kedves olvasó, képeslapomat nem tölteném meg nagy szavakkal, Hozzád szólnék – a lelkedhez, szívedhez, Életedhez -, s csak ennyit írnék Neked:

Áldott Karácsonyt!
Boldog Újjászületésed Napját!

Tudom, hogy te hallani és érteni fogod szavam. Így együtt ünnepelhetünk.

Birtalan Katalin

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek