Hogy miért kaméleon jellegű? Mert függetlenül a lakberendezési stílustól, a tégla valamennyi beltérhez tökéletesen illeszkedik. Ma a nappalikat vesszük szemügyre, amelyek fő burkolatai a csodálatos terrakotta kockák.

Fotó: digsdigs.com
Fotó: digsdigs.com

Azonban, még mielőtt hozzákezdenénk, tisztáznunk kell egy igen fontos szempontot, amelynek nagy hatása van a költségvetésünkre. Az anyag, amelyből a tégla készül, ugyanis eléggé változatos: lehet a falicsempéhez hasonló kivitelezésű, illetve agyagból égetett típus. Ez utóbbi 100%-ban természetes, ami automatikusan magsabbra tolja az árát is.

Habár mindkettő egyformán mutatós és szép, e két fajta téglának különböző rendeltetései vannak. Például, a falicsempe-szerű téglaburkolat azokban a helyiségekben ajánlott, ahol a levegő nedvességtartalma magas – a konyhában vagy a fürdőszobában. Ez a típusú tégla ugyanis időtálló és könnyen tisztítható.

Általánosságban, a téglát főként a rusztikus hangulatú, hagyományos stílusú lakásokban alkalmazzák. Mindemellett, a napjaink modern lakberendezésében is egyre gyakrabban fordul elő, lenyűgöző kontrasztokat alkotva, amely nemcsak a szemet, hanem az érzékeket is gyönyörködteti.

Fotó: digsdigs.com
Fotó: digsdigs.com

Annak függvényében, hogy mennyire „hidegnek” képzeled el a belteret, akár az összes falat is bevonhatod téglával. Illetve beérheted annyival is, hogy csak egyet burkolsz be vele, amely automatikusan a szoba fénypontjává válik. Egy másik lehetőség a tégla meghonosítására, a nappaliban, a kandalló, amelynek kiépítésében/burkolásában tökéletesen felhasználható ez az alapanyag.

Színek szempontjából, a tégla játékos burkolat. Több árnyalatban létezik, vannak elmosott típusúak, vannak használt kinézetűek, vannak fehér árnyalatúak, krém beütéssel, de kaphatók intenzív, erős színű téglaburkolatok is, mint például a vörös.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.