LélektárJupiter-Chiron rendkívüli együttállás - 14-19 évente egyszer fordul elő! Gyönyörű tranzit, tele...

Jupiter-Chiron rendkívüli együttállás – 14-19 évente egyszer fordul elő! Gyönyörű tranzit, tele szerencsés és gyógyító energiával

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2023 márciusa rendkívüli hónapnak számít az asztrológiai események szempontjából, kivételes kozmikus együttállásokkal, amelyek erőteljes visszhangot keltenek egész évben. Egy olyan kiindulópont, ahonnan az asztrológiai hatások sok irányba mozdulnak el.

Március 9-15. között egy ritka találkozással lesz dolgunk az asztrális tájban: a Jupiter és a Chiron rendkívüli együttállásával. Ez egy ritka és látványos asztrális esemény, amely 14-19 évente egyszer fordul elő! A Nagy Jótékony (Jupiter) és a Nagy Gyógyító (Chiron) végre egymásba kapcsolódik, és ez számos pozitívumot rejteget számunkra. A legfontosabb, hogy amivé lehetünk, azzá válunk. Gyógyulás, fény és remény a sebeinkre, fájdalmainkra és a lelkünk szürke pontjaira.

A pontos együttállás 2023. március 12-én következik be a Kos jegyében, a 14. fokon (amikor a hatások a legintenzívebbek), de sokan közülünk már most érezhetik az előnyeit, ahogy a két bolygó kezd közeledni egymáshoz. Ez egy gyönyörű tranzit, tele szerencsés és gyógyító energiával, ezért jól tesszük, ha megnyitjuk a lelkünket, elménket és testünket, hogy fényt, reményt és gyógyulást engedjünk beléjük, még azokon a helyeken is, amelyeket a kétségbeesés árnyékol, azokban a pillanatokban, amelyek reménytelennek vagy kilátástalannak tűnnek.

A Jupiter-Chiron együttállás egy olyan tranzit, amely 14-19 évente egyszer fordul elő, legutóbb 14 évvel ezelőtt, 2009-ben volt részünk benne, amikor a Jupiter a Vízöntő jegyében a Chironnal együtt állt. Ezúttal 2023 márciusában a két égitest a Kos jegyében találkozik – egy olyan csillagképben, amely a kezdeményező és cselekvő szelleméről, függetlenségéről és az önérvényesítő, újrakezdő/nem feladó képességéről ismert, és ami gyakran az újrakezdéssel is összefüggésbe hozható.

Több szempontból is érdemes lenne összehangolnunk a lelkünket ezzel a kozmikus energiával, és kihasználnunk ezt az asztrális ajándékot nemcsak arra, hogy elgondolkodjunk és új szándékainkat, terveinket dolgozzuk ki a következő 14 éves ciklusra, hanem arra is, hogy megnézzük, hogyan tudunk fejlődni vagy új lehetőségeket és módokat találni a fejlődésre, kilépni a komfortzónánkból és új kockázatokat vállalni, új kihívásokat, új utakat, az ezzel járó kalandokkal együtt. A Kos bátor és merész energiával ruházza fel ezt az időszakot, egy harcos és úttörő energiájával, aki alig várja, hogy érvényesüljön, ugyanakkor hisz az ösztöneiben és az erejében, és halad előre anélkül, hogy hátranézzen.

A Jupiter a terjeszkedés és a szerencse bolygója. Segít tisztázni a perspektíváinkat: merjünk új horizontokat kijelölni és a régieken túl látni, tegyünk néhány ugrást a semmibe, amit a hitünk, a céljainkba vetett bizalom, a fejlődés vágya vezérel. Másrészt a Chiron, amely nem teljes értékű bolygó, hanem aszteroidaszerű jeges égitest vagy időszakos üstökös, és nemrég a Szaturnusz és Uránusz között a Nap körül keringő „kentaurok” (stabil pályával nem rendelkező objektumok) közé sorolták, nem véletlenül ismert az asztrológia világában a Sebek Gyógyítójaként.

Amikor a Chiron ereje egy olyan bolygó, mint a Jupiter hatására aktiválódik, csodálatos lehetőségekről beszélünk, amelyekkel régi sebeket gyógyíthatunk be, vagy támogathatunk másokat a gyógyulásban. Persze ez a folyamat gyakran nem tűnik könnyűnek, mert azt jelenti, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és (újra) tudatosítani kell a bennünk mélyen gyökerező sebeket (lehetnek testi vagy lelki, mélyre hatoló sérülések), a félelmeket, a krónikus fájdalmakat, felszínre kell hozni érzékenységünket és sebezhetőségünket.

Amikor a Jupiter együtt áll a Chironnal, ennek a szelíd és megnyugtató, de erőteljes gyógyító megnyilvánulásnak a hatását mélyen magunkban érezzük, különböző formákban, egyéni életleckéinktől és sorsunktól függően.

Míg egyesek számára ebben az időszakban lehetséges némi fizikai gyógyulás, egy régebbi egészségügyi probléma megoldása, még akkor is, ha már nem hisznek a csodákban, addig mások érzelmi vagy lelki sebeik és fájdalmaik miatt éreznek vigaszt, vagy visszanyerik természetes erejüket, legyőzve traumáikat, saját tragédiáikat. Más szóval, ez a tranzit a fényről is szólhat az alagút végén, a sok zsákutca ellenére új utakról, a jóról, amely különböző formákban fog megnyilvánulni az életünkben, és átveszi a helyét azoknak a dolgoknak, amelyek megsebeztek minket, és elhitették velünk, hogy soha nem lehetünk teljesek, fényben és reményben gazdagok.

A Jupiter-Chiron együttállás az identitás- vagy értéktudatunkat is előtérbe helyezheti, ami arra késztethet, hogy megkérdőjelezzük vagy újraértékeljük néhány hiedelmünket, meggyőződésünket vagy akár életcélunkat, hogy feltárjuk belső sebeinket, hogy közelebbről megvizsgáljuk az eddigi kihívásokat és az eseményeket, amelyeken keresztülmentünk. Sokan közülünk olyan kérdéseket tesznek fel maguknak ez idő alatt, mint például: „ki vagyok én?”, „mi az életem értelme?”, „ez az, amivé válni, amiért tenni, amiről álmodni szeretnék?” vagy „mit tehetnék azért, hogy jobb legyek, hogy újra egésznek, boldognak, energikusnak, élőnek és egésznek érezzem magam?”.

„Azok a fájdalmak, azok a dolgok, amelyekről azt hittük, hogy soha nem gyógyulnak meg vagy nem felejtjük el, most elhalványulnak, elolvadnak, feloldódnak, hogy helyükbe együttérzés, erő, mélyebb megértés, a teljesség érzése lépjen. Azok a megmaradt sebek és hegek a csatáinkból új életre kelnek, és olyan helyekre vezetnek minket, ahová álmunkban sem gondoltuk volna, hogy eljutunk. Ezek a sérülések most felszabadítják a saját erejüket, és segítenek bennünket abban, hogy megvalósítsuk a bennünk rejlő lehetőségeket” – magyarázza Tanaaz asztrológus a Forever Concious oldalon közzétett anyagban.

A szakember hozzáteszi: „A Chiron a Kosban emlékeztet minket arra, hogy a sebeinken keresztül tanultunk, fejlődtünk, érlelődtünk és beleléptünk annak egy teljesebb változatába, akik lehetünk. Lehet, hogy néhány sebünk meggyengített és destabilizált minket, de idővel éppen ezek a sebek azok, amelyek újra egésszé tesznek bennünket. Talán nem úgy, ahogyan korábban voltunk, hanem egy ’felébredtebb’ módon, úgy, ami által még inkább azzá válunk, akinek lennünk kell” – fogalmaz az asztrológus.

Kollektív szinten a Jupiter és a Chiron együttállásának az energiája a forradalmian új gyógymódok vagy terápiák megtalálásában nyilvánulhat meg, amelyeket most indítanak el vagy tesznek elérhetővé a nyilvánosság számára, és amelyek az életek javításával és a betegségek kezelésével/gyógyításával kapcsolatosak.

Emellett egyes emberi közösségekben bizonyos ősi vagy akár társadalmi szenvedések (ha egy ország sorsáról beszélünk) visszatérhetnek a felszínre, pontosan azért, hogy begyógyítsák azokat a sebeket, amelyek látens állapotban ott voltak, még ha látszólag nem is gennyesedtek a felszínen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek