HolotropikumJoghurttal a hüvelyi viszketés és folyás ellen?

Joghurttal a hüvelyi viszketés és folyás ellen?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az utóbbi idők mikrobiológiai kutatásai szerint a gombás fertőzések előfordulása jelentős mértékben növekedett. A leggyakoribb előfordulási területek a bőr, fejbőr, hüvely, körmök, vastagbél és szájüreg. Az hogy minek köszönhető a megnövekedett előfordulás még pontosan nem tisztázott, egy azonban biztos, ha nem kerülnek időben felismerésre és nincsenek megfelelően korismézve és kezelve komoly szövődményeket és krónikus elváltozásokat okozhatnak a gombás fertőzések.

huvelyfertozes

Minden negyedik nőnek az élete során legalább egy alkalommal volt hüvelyi fertőzése. A legtöbb esetben annak ellenére, hogy a tünetek egyértelműek voltak, mégis elég későn fordultak orvoshoz, illetve kaptak gyógyszeres kezelést, így az antibiotikum terápia elkerülhetetlen volt.

Mikor kell hüvelyi fertőzésre gondolni?

A fertőzés legjellemzőbb tünete a hüvelyi folyás. Amikor a hüvelyváladék, amely természetes körülmények között is jelen van a hüvelyben megváltoztatja mennyiségét, szagát, állagát, színét akkor ez körültekintést igényel a beteg részéről és szükséges szakorvoshoz fordulni a fertőzés eredetének meghatározása végett. A megfelelő szakorvosi vizsgálat és a labordiagnosztikai eljárások pontosan diagnosztizálják, hogy a fertőzés gombás, bakteriális vagy trichomonas eredetű. Az elkülönítő diagnózishoz fontos ismerni a különböző eredetű fertőzésekben megjelenő jellegzetes elváltozásokat.

Miben különbözik a természetes hüvelyváladék és a fertőzött?

Egészséges nők hüvelyi váladéka kis mennyiségben termelődik, átlátszó, szagtalan és a hüvelyi váladék nem okoz a nemi szervekre lokalizálódó fájdalmat vagy csípő, viszkető érzést.

A bakteriális eredetű fertőzések során a nagymértékben megnőhet a váladék mennyisége, amely fehéres-szürkés elszíneződésű tejállagú, ragadós-nyúlós lesz. A szaga nagyon erős, kellemetlen és ez csak fokozódhat a nemi együttlét vagy menstruáció alkalmával. A bakteriális hüvelyi fertőzéssel küszködő nők egyharmada panaszkodik csípő viszkető érzésről, de a tünetekhez nem társul fájdalomérzés.

A gombás eredetű fertőzések során a váladék állaga vastag és színe fehér, az illata édeskés. Az egyik legjellemzőbb tünet azonban az erőteljes viszketés, amely igen kellemetlen és gyakran társulhat szorongással és kényelmetlenség érzéssel. Fájdalom ebben az esetben sem jellemző.

A trichomonas hüvelyi lokalizációja olyan tünetekhez vezet, mint a sárgás-zöldes folyás, amely enyhén ragadós és habos. A váladék szaga fanyar, néha előfordul a viszkető érzés is. A fájdalom azonban igen jellemző, amely égő érzéssel társul.

joghurt

Szerencsére napjainkban számos hüvelyi fertőzés elleni gyógykészítmény elérhető, amelyek hatékony gyógyulást ígérnek. Ne feledjük, hogy ismét reneszánszát éli a természetes, egyszerű, természet adta lehetőségek tárháza és az ezek általi alternatív kezelések. Ennek köszönhető, hogy német és osztrák orvosi lapok azt ajánlják, hogy ne feledkezzünk meg ezen tünetek kezelésekor a joghurtról. Úgy tűnik, hogy a joghurtban található kedvező hatású baktériumok kiegészítő kezelésként nagyszerűen segítik a hüvely egészséges flórájának a helyreállítását és a hüvely nyálkahártyájának a megfelelő működését.

Hogyan használható a joghurt?

Heti két alkalommal két kiskanálnyi mennyiséget szükséges bevezetni a hüvelybe este lefekvés előtt. Figyelem, fontos, hogy a joghurt friss legyen, lehetőleg mikrobiológiailag tiszta forrásból, házi termék. Csak akkor hasznos, ha élő baktériumokat tartalmaz.

Figyelem súlyos és hosszantartó tünetek esetén mindenképp szükséges szakorvos megkeresése és gyógyszeres kezelés a szövődmények elkerülése végett.

no-ferfi-nevetSzükséges a nemi partner kezelése is, az újrafertőződés elkerülése végett.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek