KuriózumJim Carrey 5 lépésben magyarázza el, hogy használd a Vonzás Törvényét, hogy...

Jim Carrey 5 lépésben magyarázza el, hogy használd a Vonzás Törvényét, hogy nálad is működjön

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Jim Carrey 5 pontban magyarázza el, hogyan használd a Vonzás Törvényét, hogy valóban haladást tudj elérni!

Ha még nem hallottál volna a Vonzás Törvényéről, akkor dióhéjban csak annyit, hogy a „hasonló hasonlót vonz” elv alapján működik. Más szóval az az energia, amelyet befektetsz az Univerzumban, az valamilyen formában visszatér hozzád. Így hát, ha mérges és feszült energiákat sugárzol, akkor joggal érzed úgy, hogy mind a munkahelyed, mind a kapcsolataid csak gátolnak a mindennapokban. Ezzel ellentétben, ha nyitott vagy és pozitív energiát árasztasz, az univerzum segítségedre lesz azokban a helyzetekben, amikor szükséged lesz rá.

A közhiedelemmel ellentétben a Vonzás Törvénye nem valami újkeletű dolog, sőt gyökerei egészet a 19. századik nyúlnak vissza. Egy Phineas Quimby nevezetű ember tuberkulózisban szenvedett, és gyógyulása érdekében elkezdte tanulmányozgatni az „elme a test felett” koncepcióját. Mivel a gyógyszeres kezelések nem hatottak, hitt abban, hogy elméje erejével meggyógyítja magát a betegségből. Ő sosem használta a „vonzás törvénye” kifejezést, ám tapasztalatait leírta a „The Quimby Manucripts” című könyvében.

„… a baj az elmében van, mert a test csupán az elme háza, amelyben lakik. Ezért ha az elmédet egy láthatatlan ellenség tévhitbe kergeti, az betegségként nyilvánul meg, akár tudatában vagy, vagy sem. Elméletem vagy igazságom szerint kapcsolatba kerülök az ellenségeddel és helyreállítom az egészségedet és boldogságodat. Ezt részben elméleti síkon teszem, részben pedig addig beszélek, amíg a rossz benyomásokat kijavítom és megteremtem az Igazságot – és az Igazság a Gyógyír. ”

Igazán népszerűvé azonban csak 1887 körül vált, nevezték már a „Siker Törvényének” ám napjaink emberei leginkább a 2006-os „A Titok” c. alkotásból ismerhetik a Vonzás Törvényének fogalmát.

Annak ellenére, hogy tudományos szinten igen kevés megfigyelés és adat létezik a Vonzás Törvényét illetően, Dr. Srini Pillay, a Harvard Orvosi Egyetem Professzora ejtett néhány szót ezzel kapcsolatban:

„A közelmúltbeli agyi képalkotó eljárások gyors képet adnak arról, hogy az agy működése valóban megfelel a Vonzás Törvényében leírtaknak… A szorongó emberek más embereket is feszülté tesznek, és a félős emberek másokban is félelmet generálnak… ”

Dr. Srini úgy összegez, hogy „Az érzéseink és tetteink mélysége kritikus változó mindabban, amit vonzunk az életünkbe”

A híres színész, Jim Carrey is hisz a Vonzás Törvényében, így lássuk is, ő miként látja a működését:

1. Befektetett munka nélkül nincs siker

Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy az álmaink, céljaink nem fogják magukat megvalósítani csak úgy. Neked kell tenned azért, hogy megvalósítsd őket. Akár kínlódás vagy sokszori újrapróbálkozás árán is, de szenvedéllyel tedd a dolgod és az energiák a te oldaladra állnak.

2. „A szándékaink fontosak, nélkülük semmi sem történik ezen a bolygón.” – Jim Carrey

A legtöbb ember észre sem veszi önmagát, annyira belefeledkezik az állandó közönybe, és az sem tűnik fel, hogy hiába várja a változást, ha folyton csak a letargiába temetkezik. Bennünk van az erő arra vonatkozólag, hogy megteremtsük azt a jelent önmagunk számára, amelyre mindig is vágytunk. A társadalom előszeretettel veszi át életünk felett az irányítást, és ezzel olykor olyan skatulyába kerülünk, amely távol áll a valódi énünktől. A megszokásból kitörni nehéz, de nem lehetetlen, csak elszántság kell és kitartást. Ha valamit el akarsz érni, azért küzdened kell, nyiss az új lehetőségek felé és mondj „igen”-t a világra. Az elmédben létező blokkokat kell először legyőzd és utána már minden könnyebben fog menni.

3. „Kérheted az Univerzum segítségét.” – Jim Carrey

A legtöbb ember nagyon ritka esetben kér segítséget – de miért is? A büszkeség miatt? Olykor igenis segítségre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük álmainkat, és ez nem szégyen, nem gyengeség. Támaszkodj az Univerzum útmutatására és ne utasítsd el szeretteid segítségét sem. Mindehhez erős akarat és szilárd elképzelések kellenek ahhoz, hogy az Univerzum tudja, milyen féle segítséget nyújtson neked. Légy nyugodt, sugározz magabiztos energiákat és az Univerzum rövid időn belül partnered lesz a terved megvalósításában.

4. „Véleményem szerint az egésznek a lényege az, hogy hagyd, hogy az Univerzum tudja, mit is akarsz, miközben teszel is érte és az is fontos, hogy hagyd, hogy a segítség a hasznodra legyen.” – Jim Carrey

Természetesen az életben nem minden történik úgy, ahogyan mi akarjuk. Lehet, hogy akár pár nap alatt eléred a célod, de az is előfordulhat, hogy már 15 éve küzdesz érte. A hegycsúcsot sem hódíthatod meg mászás nélkül. A kudarcok miatt ne add fel, hanem sodródj az árral és találj ki új terveket. Amíg előre tartasz, addig az Univerzum is veled tart, és ha sok időbe is kerül a győzelem, ne add fel.

5. „Hiszek a manifesztációban. Hiszek az Univerzumba fektetett energiákban, és abban, hogy ha hiszel valamiben azt meg is kapod.” – Jim Carrey

Tényleg hiszel önmagadban és a céljaidban? Hiszed azt, hogy képes vagy megoldani a rád váró feladatokat és akadályokat? A Vonzás Törvényének nagy része azon múlik, hogy mennyire tudsz megszabadulni a téged visszahúzó erőktől. Időbe telik, míg „átprogramozod” az agyad az efféle pozitív gondolkodásmódra, de hidd el, hogy szükséges ahhoz, hogy a Vonzás Törvényét hasznosítani tudd. Lépj ki a komfortzónádból és meríts önbizalmat.

Nagyon sok ember pont azt vonzza be az életébe, amit nem szeretne, mert negatívan áll a dolgokhoz. A pozitív energia pozitív energiát szül – ezt tartsd észben és higgy önmagadban, ezek nélkül hiába is próbálkozol a Vonzás Törvényével.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek