OtthonJátssz a sápadt színekkel!

Játssz a sápadt színekkel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha most festenéd újra a hálószobád, gondolkozz halvány, de annál kellemesebb színekben. Az árnyalat kiválasztásában a legfőbb szempont az legyen, hogy a látvány nemcsak a szemre, hanem a közérzetedre is jó hatással legyen!

 

A manapság hódító színek a hálószobában leginkább a zöld árnyalatok: nyers zöld, almazöld, práz-zöld vagy enyhén khaki zöld. Ezt kiválóan kombinálhatod fehér bútorokkal, függönyökkel, vagy esetleg fehérre, krémre vagy halvány sárgára festett mennyezettel, falrészekkel.

Ha a padlód sárgás krémszínű, próbáld ezt vagy hasonló árnyalatot – halvány krémszínt meghonosítani például a bútorok esetében is. Hogy megtartsd az összhangot, de mégis pajkos színű legyen a helyiség, a szakemberek azt ajánlják, mindenképp maradj meg a domináns árnyalatoknál – a mi esetünkben a zöldnél és a krémnél – a függönyök és ágynemű szintjén is.

Ha szőnyeget választasz, a krém padlóval tökéletesen passzol egy erősebb, sötétebb krém árnyalatú darab, amely kiemeli a padlóburkolat vonásait. Ha viszont túl sok krémet látsz már a szobában, variálhatod a dekorációt zölddel is, a fehér drapériák helyett például vagy az ágyterítő esetében.

Ideálisak azok a dísztárgyak, amelyek a fenti honos színeket virágmintákkal, egyéb motívumokkal ötvözik. A krém, zöld és sárga árnyalatok nem nehezítik a szoba látványát, nem is teszik azt zsúfolttá. Inkább egy vidám, fiatalos, de mégis nyugtató és pihentető helyiséget kreálnak, amelyben mennyei lesz a belépés!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek