KuriózumJamie Oliver: ”Mesterszakácsnak lenni, nem mindig egyenlő a felhőtlen boldogsággal!”

Jamie Oliver: ”Mesterszakácsnak lenni, nem mindig egyenlő a felhőtlen boldogsággal!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A híres mesterszakács, Jamie Oliver nem javasolja másnak ezt az életpályát, ugyanis bevallása szerint ritkán mondhatja magát boldog embernek.

Jamie Oliver: ”Mesterszakácsnak lenni, nem mindig egyenlő a felhőtlen boldogsággal!”
Fotó: Jamie Oliver/Instagram

A híresség becsült vagyona közel 170 millió euró, melyet vendéglő láncok működtetésével, könyvek írásával és televíziós műsorokban való szerepléssel keresett meg. Mindezek ellenére, senkinek nem javasolja ezt az életpályát, és mindezt nem a konkurencia miatt, hanem mert ez a hivatás magányossá teszi az embert.

A szakács híresség saját bevallása szerint, sokszor szörnyen érezte magát: ”Ha valóban boldog vagy, akkor nem kell hajszolnod önmagad. De én néha nagyon boldogtalannak éreztem magam. Senkinek nem ajánlanám szívemből az én munkámat. Nem mondom, hogy megbántam, de sokkal bonyolultabb, mint ahogyan látszik. Egyszer egy évben én is kiborulok, de hát mind emberek vagyunk!” – nyilatkozta a híresség Times Radio-nak.

Az öt gyerekes sztárséf, elmondása szerint állandó harcban van a készételeket és nassolni valókat előállító cégekkel, és ez adott estben nagyon nyomasztó lehet. „ A nézők csak töredékét látják az én munkámnak, mivel a sajtó igyekszik engem sárba tiporni, amit aztán lehet, ha utólag megbánnak. De akkor már késő lehet…”

Jamie Oliver: ”Mesterszakácsnak lenni, nem mindig egyenlő a felhőtlen boldogsággal!”
Fotó: Jamie Oliver/Instagram

Jamie, egy televíziós műsor kapcsán lett híres, melyet 1999-ben forgattak, napjainkban kiadta már a 20-dik könyvét is, melynek címe: „Könnyű és gyors ételek”. Két éve, a második legnagyobb eladást produkáló brit személyiség volt, J.K. Rowling után. A sztárséfnek időközben sikerült kibékülnie a másik brit szakácshírességgel, Gordon Ramsey-vel. Kettőjük kapcsolata 2009-ben romlott meg, amikor Jamie kiállt egy Ramsey által kritizált újságíró mellett. Októberben, amikor Ramsey felesége, Tana, elveszítette öt hónapos magzatát, Ramsey azzal vádolta Jamiet, hogy a sztárséf azért ítélkezik fölötte, mert neki öt gyereke van, míg Gordonnak csak négy.

Jamie válasza a következő volt: “Mindkettőnknek gyerekeink vannak, és nem szolgálunk jó példával számukra, ha folyton veszekszünk!” – nyilatkozta Oliver. A kettőjük közötti konfliktus márciusban robbant ki, amikor egy televíziós interjúban Gordon azt mondta riválisáról, hogy kövér, mire Jamie válasza az volt: „Neki négy, nekem öt gyerekem van és ő sem néz ki jobban!”

Jamie Oliver: ”Mesterszakácsnak lenni, nem mindig egyenlő a felhőtlen boldogsággal!”
Fotó: Jamie Oliver/Instagram

Jamie 17 éve boldog házasságban él feleségével, Jools-al, öt gyerekük van, melyek közül a legkisebb River Rocket, a múlt évben született. A házaspárnak van három leánya, Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela és Petal Blossom Rainbow, valamint egy fia, Buddy Bear Maurice.

Jamie pályafutását a szülei éttermében kezdte alig nyolc évesen és ez hamar egy életre tartó hivatássá vált számára. 2002-ben megnyitotta Londonban saját éttermét, „Fifteen” néven, mely azóta is szakácsokat nevel ki az éttermek részére. Jelen pillanatban még három „Fifteen” étterme működik a világon Cornwallben, Amsterdamban és Melbourneben és egy étteremlánca az Egyesült Királyságban,” Jamie’s Italian” néven. Jamie elkötelezett kampányt folytat a fiatal generáció egészséges táplálkozása érdekében. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet követői azon nevelésére, hogy az élelmet megbecsüljük és ne pazaroljuk.

Az utóbbi években kiállt annak szükségessége mellett, hogy az iskolákban kötelező tantárgyként oktassák a helyes táplálkozást és „háborút” indított a túlzott cukor és mesterséges édesítőszerek ellen, melyet azonban kollégái nem néztek jó szemmel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek