A nők arányában véve helyesebben végzik el a parkolási manővert, mint a férfiak – derült ki egy nemrégiben készült brit tanulmányban, amelyet a női vezetés körül kialakult sztereotípiák kivizsgálása ösztönzött.

A brit NCP, parkolásra specializálódott szervezet 2500 autóvezetőt filmezett le egy hónapon keresztül, 700 megfigyelt parkolót szemügyre véve.

A tanulmány eredményeit tekintve végleg eloszlatták a mélyen belénkívódott előítéleteket, ugyanis a nők a megfigyelt célcsoportból könnyebben kaptak szabad parkolót, elővigyázatosabban vezettek, ritkábban fékeztek és kevesebb kockázatos szituációt “vállaltak” be férfi társaiknál.

Korábbi adatokkal összevetve azt is mérlegelték, hogy a férfi-női vezetők milyen arányban tartják be a gépkocsivezető oktató tanácsait, és kiderült, hogy míg a férfiak 28%-a fogadja meg a biztonságos vezetésre vonatkozó tanácsokat, addig a nők 34% hajlik arra, hogy kevésbé kockázatosan vezessen.

Az egyetlen kitétel, amiben a férfiak jobban teljesítettek, az a parkolási manőver ideje: átlagosan 16 másodperc alatt tudták autójukat leparkolni, míg a női átlag itt már csak 21 másodperc volt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.