KuriózumItt a világ első iható napteje

Itt a világ első iható napteje

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy amerikai kozmetikai cég, az Osmosis Skincare piacra dobta az iható naptejet. A gyártó állítása szerint a termék 30 faktoros védelmet biztosít, és semlegesíti az UVA és az UVB sugarak 97 százalékát. A termékleírásban az olvasható, hogy három teáskanál a termékből háromórás védelmet biztosít a napsugarak ellen.

napozas

A naptej két változatban kapható: barnító és nem barnító. A barnító változatot használva bőrünk lebarnul, ám annak felülete védve lesz a káros sugaraktól.

Az amerikai gyártó honlapján azt javasolja, hogy egy órával a napozás előtt igyunk meg 2 millilitert a napolajból 60 milliliter vízben feloldva, a hatás pedig 4 órán át tart. Ha tovább tervezünk a napon tartózkodni, akkor három óra után újabb adagot kell meginni.

Hangsúlyozzák: akik különböző szabadtéri sporttevékenységeket folytatnak és fotoszenzibilizáló gyógyszereket szednek, azoknak 30-40 perc után kiegészítő védelmet biztosító terméket is használniuk kell. A szer olyan molekulákat tartalmaz, amelyek vibrálnak a bőr felületén, és azelőtt semlegesíti az UVA és az UVB sugarak 97 százalékát, hogy azok elérnék a bőrt.

Ben Johnson, az Osmosis Skincare alapítója úgy fogalmaz, hogy a terméknek ugyanolyan hatása van, mint a titán és cink alapú naptejeknek, csak sokkal jobb hatást eredményez, mivel megakadályozza szemmel is látható fájdalmas, gyulladásos reakciót. Az iható naptejből 100 ml 17 fontba (6370 forint) kerül.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek