KuriózumItt a bizonyíték, hogy Down-szindrómával is lehet az ember világbajnok

Itt a bizonyíték, hogy Down-szindrómával is lehet az ember világbajnok

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 24 éves Chelsea Werner kétszeres világ, és négyszeres amerikai ritmikus sportgimnasztika bajnok. Chelsea-nél 4 éves korában állapították meg a Down-szindrómát, ezért hogy megfelelően fejlődjön, a szülei beíratták ritmikus sportgimnasztikára, így Chelesa ekkor indult el a siker útján és írt sporttörténelmet.

Itt a bizonyíték, hogy Down-szindrómával is lehet az ember világbajnok

Ahogy tartja a mondás, minden kezdet nehéz, így természetesen Chelsea esetében sem volt ez másképp, hiszen eleinte egyáltalán nem tudott úgy végigmenni a gerendán, hogy le ne esett volna. De a lány nem adta fel, kitartóan gyakorolt, felállt, ha leesett, így már 8 éves korában részt vett az első hivatalos tornaversenyen.

2006-ban az Észak-Kaliforniai Speciális Olimpiai Bizottság megvonta a támogatást ezen sportolóktól, így Chelsea szülei saját zsebből támogatták lányukat. Az édesapa végül létrehozott egy non-profit szervezetet, így nagylelkű adományozók támogatásából Chelsea-nek sikerült eljárnia edzésekre, versenyekre.

Három éven keresztül Chelsea mindig utolsó helyen végzett, mivel azt hitte, hogy az eredmény, a pontszámok nem fontosak, inkább azért tornászik, hogy más, hozzá hasonló fiatalnak példát mutasson. Azonban mikor kiderült, hogy nyerni is lehet a versenyeken, a fiatal lány komolyan edzeni kezdett, heti 16 órát gyakorolt, és kitartása, makacssága meghozta a gyümölcsét, sikerült világbajnoki és országos bajnoki címeket nyernie a fogyatékkal élők kategóriájában.

Itt a bizonyíték, hogy Down-szindrómával is lehet az ember világbajnok

– Tornásznak tartja magát, és szereti az életét. Nagyon nyitott és barátságos ember – nyilatkozta Chelsea édesanyja.

Chelsea példája is bizonyítja, hogy nincs lehetetlen, ott van minden emberben a képesség, hogy felérjen a csúcsra, azonban ehhez kell egy olyan akaraterő, amilyen Chelsea Wernernek van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek