13 évente történik meg a Jupiter és a Plútó együttállása, de ez a 2020-es év olyannyira különleges volt, hogy háromszor volt a Jupiter és a Plútó ráhatás március és november között: április 5-én, június 30-án, és a következő november 12-én lesz.

Az együttállás a legerősebb asztrológiai történés, intenzív fúziót és erős kölcsönhatást jelez a kétféle energia között. A bolygók energiái egyesülnek, és egységesen hatnak egymásra. Minden bolygó rendelkezik egy bizonyos energiával, amely befolyásolja a másikat.

Az asztrológiában a Jupiter az ég istene és az istenek királya. A bőséget, az erkölcsöt, a hálát, a reményt, a becsületet és a törvényt, a humorérzéket, a jóakaratot, a hitet, a pozitív gondolkodást és a szeretetet irányítja. Érdemes ebben az időszakban pontosan megtervezni a dolgokat, és mindent meg kell tenni az akadályok leküzdése érdekében. A menekülés útja helyett inkább érdemes a cselekvést választani. A Jupiter most az óvatosságra, figyelemre, a problémák megoldására szólít fel. Felerősödhet a pesszimizmusra és a halogatásra való hajlam.

A Plútó a rejtett világ, sötétség, halál, hatalom, átalakulás mozgató erejét hordozza magában. Ilyenkor felszínre bukkannak a tabuk, a rejtett sérelmek, a rögeszmék, a hatalmi harcok, és az önös üzleti érdekek. A Plútó, bár drasztikus módon, de a szellem felébresztését szolgálja.

A Jupiter a Bakban felerősíti a Plútó hangját, éppen ezért úgy fogjuk érezni, hogy nagyon erős akadályokat gördített elénk az élet, és teljességgel lehetetlen feladatokat kellene megoldanunk. A pozitívum ebben az időszakban, hogy a nehézségeket most akár lehetőségekké is alakíthatjuk, a figyelem középpontjába kerülnek a társadalmi vagy anyagi célok, és szükségessé válhatnak bizonyos reformok, mélyreható változások. A Jupiter védelmet és bátorságot ad azoknak, akik az erejüket és hatalmukat az igazság terjesztése érdekében most mások javára használják fel.

A Plútó térdre kényszerít minket, arra ösztönöz, hogy adjuk át magunkat az isteni akaratnak, és vetkőzzük le a kicsinyességünket. Azt sugallja, hogy a “rend, amibe kapaszkodunk” gátolja az életünket. Mindenkinek az életében vannak bizonyos szokások, kapcsolatok, viselkedések vagy tárgyak, amelyekhez minden áron ragaszkodni akarunk, azonban ajánlott most feladni ezt a görcsös magatartásformát, és a rugalmasságra összpontosítani. A Plútó energiái kezdetben leigáznak, majd új életre támasztanak, azonban ez az átalakulás nem egy egyszerű folyamat.

Rá fogunk jönni, hogy az igazi küldetésünk önmagunk, saját életünk, embertársaink és a külső társadalmi világ átalakítása. Bármennyire is elszigeteltnek és magányosnak érezzük magunkat, ha lelkiismeretesen és teljes szívvel végezzük a munkánkat, meghatározó és különleges emberi kapcsolatokkal gazdagodhatunk.

A Jupiter és a Plútó segítségünkre lesz abban, hogy megismerjük valódi hatalmunkat, rájöjjünk arra, mi az, ami igazán fontos számunkra.

Érdemes most nagyobb hangsúlyt fektetni a pénzügyekre, de az is megtörténhet, hogy át kell értékelnünk az alapvető hitrendszerünket.

Ha a nagy egész érdekében dolgozunk, erőfeszítéseink sikeresek lesznek, de ha csak a saját hitünk előmozdításával foglalkozunk a hatalom megszerzése érdekében, akkor nehézségekkel fogunk szembesülni. Itt az ideje, hogy megnyissuk a szívünket a körülöttünk lévő világ megértésének egy új szintje előtt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.