KuriózumIsten és az ördög fogadása miatt változtatja helyét egy romániai sziklatömb -...

Isten és az ördög fogadása miatt változtatja helyét egy romániai sziklatömb – állítja a helyi szájhagyomány

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A romániai Neamţ megye egyik településén, Durău mellett egy magas szikla található, amit a helyiek Ördögsziklaként ismernek. A szájhagyomány azt állítja, hogy a hatalmas kőtömb minden éjszaka változtatja a helyét, mivel az ördög a hátára akarja kapni és el akar futni vele.

p1020192_52844700

A legenda úgy tartja, hogy a szikla az Isten és az ördög fogadásának eredménye. Az ördög ugyanis azzal dicsekedett, hogy hajnalig el fog lopni egy szent sziklát a közeli Csalhó tetejéről, és az Isten parancsait megszegő emberiséget uralni fogja.

Kihasította a sziklát, hátára vette, egy pillanatra visszanézett a Csalhóra, majd elindult. Ám akkor megszólaltak a kakasok. Az ördög ekkor összerezzent, karmai elernyedtek, és a szikla a vízbe esett. A lakosok szerint a szikla azért változtatja helyét éjjelente, mert az ördög nem mondott le arról, hogy elvigye és a vizek mélyére rejtse, és uralkodhasson az emberiség felett.

A szikla mozgására logikus magyarázat lehet az optikai illúzió, amit a patak vízszintjének csökkenése és növekedése okozhat, ám egyelőre senki nem próbálkozott tudományos magyarázatot adni a jelenségre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek