LélektárIsmerd meg a legismertebb spirituális jelképeket és jelentésüket! Neked melyik a kedvenced?

Ismerd meg a legismertebb spirituális jelképeket és jelentésüket! Neked melyik a kedvenced?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyiunk életében jelen vannak a jelképek, amelyek közül vannak olyanok, amelyek nagy hatással vannak a lelkünkre, a pszichénkre. Ezek a szimbólumok emberek millióinak adnak erőt, tartást, hitet. Ismerjük meg a legnépszerűbbeket.

spiritualis-jelkepek

1. Lótuszvirág

A buddhizmus egyik legfontosabb virága, amely a spirituális felvilágosodást jelképezi. A hindu kultúrában a lótuszvirág a harmadik szem csakrájának szimbóluma, de a férfi és női energia közötti egyensúlyt is jelképezi. A lótuszvirág egy belső utazásra is utal, ahol meg kell ismernünk a sötétséget, ahhoz, hogy a lelkünk megtisztulva térhessen vissza.

2. A hamsza

Ez a tenyér formájú amulett védelmező erővel rendelkezik, és arra használják az emberek, hogy megszabaduljanak azoktól, akik ártó szándékkal közelednek feléjük. A hamsza a viselőjét védi meg a negatív dolgoktól. A hamsza szó arab eredetű, és az 5-ös számot jelöli, ami a kézfejen lévő 5 darab ujjnak felel meg.

3. Jin és Jang

Ez a kínai szimbólum az ősidők óta fennálló ellentétes, de mégis egymást kiegészítő kozmikus erők viszonyára utal. Ugyanakkor arra hívja fel a figyelmünket, hogy ne felejtsük el: az egyensúly az élet kulcsa.

4. Élet virága

A szakrális geometria legfontosabb szimbóluma, több világvallás jelképrendszerében is megjelenik. Az élet virágát az Univerzum és a spirituális élet közötti kapcsolat metaforájaként is értelmezhetjük. Több titkos jelképet is magában rejt az élet virága, többek között az élet gyümölcsét is, amelynek segítségével felfedezhetjük az Univerzum és a szakrális titkok közötti összefüggéseket is.

5. Az élet fája

Nagyon sok ősi vallás és kultúra tekintette az egyik legfontosabb szimbólumának az élet fáját. Leggyakrabban a születéssel, az élettel, a halállal, tehát az élet körforgásával azonosítják. A kereszténység szimbólumrendszerében az élet fája a paradicsomban jelenik meg. Erről a fáról szakított le Éva a tiltott gyümölcsöt. A sámánok az élet fáját hívják segítségül, hogy sikerrel járjanak a három világot átjáró utazásaik során. Az élet fáját az emberi agy, és a tudás szimbólumának is tartják.

6. Ankh

Ez egy óegyiptomi hieroglifa jel, a hosszú élet szimbóluma. Úgy tartják, hogy ezt a jelet az egyiptomiak a szexuális együttléteik során használták, hogy az orgazmuskor elvesztett energiájukat visszanyerhessék. Leegyszerűsítve és általánosítva az Ankh jel az örök életet és az újjászületést, megújulást jelképezi.

7. Pentagramma

A szabályos ötágú csillagnak ősidők óta mágikus erőt tulajdonítanak. Úgy tartják, hogy aki viseli ezt a szimbólumot, védve lesz minden rossz dologtól. A felső háromszög a lelket jelképezi, a többi négy pedig a négy elemet, az a földet, a tüzet, a vizet és a levegőt.

8. Sas

A sas a szelem örökkévalóságának a jelképe, az ősi amerikai indiánok szimbóluma. A sas a levegő ura és vezére, és úgy tartják, hogy segíteni fog annak, akinek szüksége van arra, hogy megismerhesse az élet fáját.

9. Caduceus

Sokszor tévesen a gyógyszertárak jelképeként ismerik, pedig igazából Hermész jele. A Caduceus a Merkúr bolygót és az életenergiát szimbolizálja. A két felkapaszkodó kígyó a hindu vallásfilozófiai erőt, a Kundalinit jelképezi, és emellett az egyik kígyó a férfi nemet, a másik meg a nőit.

10. Kígyó

Egyes kultúrákban a kígyó nagy tiszteletnek örvend, más kultúrákban pedig a gonosz jelképe. A keresztény jelképrendszer a kígyót a sátánként azonosítja, ezzel szemben a keleti civilizációk értelmezése szerint a kígyó az életenergiát, a halált és az újjászületést szimbolizálja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek