GasztroÍnyenc: mivel érdemes enni a csokoládét?

Ínyenc: mivel érdemes enni a csokoládét?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Fotó: Kirti Poddar
Fotó: Kirti Poddar

A bor

Mindenfajta csokoládéhoz illik a Pineau de Charent és a portói. A Banjuls és a Barolo Chinato olyan fűszeres borok, amelyek az étcsokoládéval különleges íz- és aromakombinációt képesek létrehozni. A csokoládé magas alkoholfokú, nagy cukortartalmú borokhoz illi, hogy a túlzott csokoládéíztől megtisztítsák a szájpadlást.

A sör

A sör is kellemes kísérője lehet a csokoládé vagy az ebből készült termékek élvezetének. A Leffe Vielle Cuvée például a csokoládékészítményeknek kellemes mandula- és karamellízt kölcsönöz.

A teák és főzetek

A csokoládé remek társai a teák, mert hőmérsékletük megolvasztja a csokoládét, és lágy anyaggá alakítja át. Karakteres ízű és illatú teákat érdemes választani, mint amilyen az Assam a tejcsokoládéhoz, vagy a Flower Orange Pekoe az étcsokoládéhoz. A 85-os csokoládé különösen alkalmas a gyógyteákhoz.

A kávé

Ez az a kombináció, amit évszázadok óta naponta létrehozunk. Évek óta szokás a kávéhoz apró kis csokoládét felszolgálni, melynek ezerféle változata létezik.

A kenyér

A csokoládé gyermekkorunkba visz minket vissza, amikor egy kedvenc uzsonnánk a kenyér és a csokoládé volt. Ez a párosítás ideális, ha a kenyér fehér, puha, és a belseje önmagában is édes ízű. Igen kellemes a churro és a csokoládé kombinációja, főleg, ha ezt egy spanyol fiestán, két flamenco között fogyasztjuk el.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek