E hónap végén egy nem mindennapi holdfogyatkozás vár ránk. A penumbrális holdfogyatkozásra november 29. és 30. közötti éjszakán kerül sor, és energetikailag egy igencsak izgalmas időszakot ígér.

Habár látványában nem fog sokat adni, viszont energetikailag kimondottan tiszta vizet önt a pohárba ez az előttünk álló holdfogyatkozás.

Először is nézzük, hogy milyen csillagászati jelenség is a penumbrális holdfogyatkozás, majd beszélünk arról is, hogy a novemberi penumbrális holdfogyatkozás energiái miket is tartogatnak számunkra.

A külső árnyék (vagy penumbra) az a térrész, ahol a Föld a Nap fényének csak egy részét takarja ki. A részleges penumbrális fogyatkozás az, amikor a Hold csak az árnyék külső részébe lép be, ám a felszínét ekkor sem takarja el teljesen a penumbra. Ez a jelenség nem túl látványos, hisz alig változik a Hold fénye, néhány esetben a visszavert fény kissé sárgás színt kap a megfigyelések szerint. (Wikipedia)

És ha az energiák szemszögéből vizsgáljuk a jelenséget, akkor nem árt tisztában lennünk, hogy általánosságban véve a holdfogyatkozások, mindig olyan energiákat szabadítanak fel, amelyek a segítségünkre vannak a fejlődésünk, növekedésünk, gyarapodásunk során. Ezek az energiák arra sarkallnak, hogy keményen dolgozzunk meg a sikereinkért.

Most főleg azoknak lesznek ezek az energiatöltetek a segítségükre, akik nehéz időszakon mennek keresztül. Tudom, mostanában mindenki úgy érzi, hogy kifáradt. Úgy fizikailag, mint szellemileg egy megterhelő év áll mögöttünk és még nem is látjuk igazán a végét.

De szerencsére ezek az energiák emlékeztetni fognak, hogy ideje kicsit megállni és megpihenni, mielőtt tovább harcolnánk a mindennapjaink során.

Semmiképp se szigeteld el magad a külvilágtól a holdfogyatkozás időtartama alatt. Ha úgy érzed szükséged lenne valakire, akivel megbeszélhetnéd az életed kisebb nagyobb gondjait, akkor bátran merd feltárcsázni a barátaidat, mert a holdfogyatkozás energiái a kommunikációs csatornákat is megnyitják.

Összességében nézve a november végi holdfogyatkozás segíteni fog abban, hogy közelebb kerülhess önmagadhoz. Sok dolog tisztázódni látszik majd, és rájössz, hogy az életed nem is annyira komplikált, mint ahogyan azt te gondolod. Légy nyitott az energiák áramlására és hozd ki a legtöbbet, ebből a holdfogyatkozásból is!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.