Immunerősítő életelixír, hogy megelőzzük a megfázást

A téli hónapok ideje alatt szinte mindenki ki van téve a megfázásos betegségeknek, nemcsak az idősebbek és gyerekek betegedhetnek meg könnyebben, de az erősnek hitt felnőttek is.

immunerosito

Ha ezt meg szeretnénk előzni, készítsünk immunerősítő természetes gyógykészítményt, amelyet nyugodtan fogyaszthatnak a nagyszülők, de a kisgyerekek is. Ha viszont nem lépünk időben, akkor számoljunk a kellemetlen tüsszögéssel, orrfolyással, torokfájással, netán lázzal.

Szükségünk lesz:

– két közepes nagyságú bio citromra
– 200 gramm mézre
– 1 darab gyömbérre
– fél literes befőttesüvegre

Elkészítés:

Először is mossuk meg jó alaposan a citromokat, vágjuk fel karikákra, ezután hántsuk meg a gyömbért és vágjuk igencsak apró szeletekre.

Ha ezzel készen vagyunk, tegyük bele egy turmixgépbe, majd jól dolgozzuk össze. Ezt követően adjuk hozzá a mézet, majd ismét jöhet egy keverés a botmixerrel s kész is.

Tegyük befőttes üvegbe az egészségmegőrző alapanyagot, majd mehet a hűtőbe.

Mindennap egy kanállal ajánlott bevenni belőle, gyerekeknek teáskanálnyi adag javasolt. De forró teába is bele lehet keverni, talán így még hatásosabb.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top