A pajzsmirigy szabályozza az anyagcserénk, ezáltal óriási hatással van egész szervezetünkre. Ha felgyűlnek testünkben a káros anyagok – az úgynevezett toxinok -, bekövetkezhet a pajzsmirigy-alulműködés.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

Az alábbiakban két olyan növényt mutatunk be, amelyek szabályozzák a pajzsmirigy működését, és nyári időszakban különösen könnyen beszerezhetőek. Na és egyébként is, ki ne imádná őket?

A répalé, egy egyszerű és remek orvosság. Ha pajzsmirigy-elégtelenségben szenvedsz, javasoljuk, hogy még ma kezdj el frissen facsart házi répalevet inni, ha eddig még nem tetted meg. Nemcsak rendben tartja a pajzsmirigy-működést, hanem szuper jó antioxidáns, és védelmet nyújt a rák ellen is. A répaléhez hasonló hatása van a zeller- és céklalének is. Mindhárom klorofillban gazdag, ami tisztítja a vért és a nyirokrendszert.

A sárgadinnye egy másik olyan növény, amely kiváló gyógyszere a pajzsmirigynek. Francia kutatók szerint, a sárgadinnye húsa a tirozin nevezetű aminosav kinézetéhez és felépítéséhez hasonló hatóanyagokat tartalmaz, amelyek hatással vannak a pajzsmirigy által termelt hormonokra.

Hogy mi is történik pontosan?

Ezek a hatóanyagok közvetlenül serkentik a tirozin jódozását, ami segíti a pajzsmirigyen belül a hormonok előállítását. Ha alulműködésben szenvedünk, a sárgadinnye hatóanyagai megtapadnak a sejtek felületén, ezáltal serkentve őket, hogy szorgalmasabban „dolgozzanak”.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.