Gondolkozott már azon, hogy melyik a világ leggyilkosabb élőlénye? Ha igen, biztosan nem arra gondolt, amire Bill Gates, a világ leggazdagabb embere.

A Microsoft szülőatyja ugyanis a napokban tett közzé egy infografikát a világ leggyilkosabb állatairól, amelyből kiderül, hogy az ember messze lemarad az éllovastól, ami nem a cápa, se nem valamelyik nagymacska, de még a krokodil sem, hanem a moszkitó.

Az ízeltlábúak ugyanis évente majdnem kétszer annyi embert ölnek meg, mint a csúcsragadozók, beleértve az embert is. A moszkitó számos betegséget terjeszt. Csak a malária évente 750 ezer ember halálát okozza, míg a fertőzöttek száma 200 millió.

A malária mellett szintén a moszkitók felelősek a Dengue-lázért, vagy a sárgalázért. A dobogóra még a kígyók fértek fel, a számlájukra 50 ezer emberáldozat/év írható. Legnagyobb meglepetésre a lista végén találhatók a cápák évi tíz emberáldozattal, így a ragadozók közül ők ölnek a legkevesebbet.

BiggestKillers_final_v8

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.