HolotropikumIlyen veszélyeket rejt magában a közös törölköző, körömvágó és fogkrém használata!

Ilyen veszélyeket rejt magában a közös törölköző, körömvágó és fogkrém használata!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A leggyakrabban használt tisztálkodási eszközök a szappan, a törölköző, a fogkrém, a fogkefe, amelyek gyakran tartalmaznak kórokozókat, gombákat, így közös használatuk egyenes tilos, ha csak nem akarják egymást megfertőzni a családtagok, vagy lakótársak.

Ilyen veszélyeket rejt magában a közös törölköző, körömvágó és fogkrém használata!

Lássuk, mire kell pontosan odafigyelni, amikor ezeket a tárgyakat használod!

1. Szappan

Sokan azt gondolják, hogy amennyiben a hagyományos szappant több ember használja, akkor az rendben van, mivel a készítmény eleve antibakteriális, így nem él meg rajta semmiféle kórokozó. Ez tévedés, ugyanis a Staphylococcus aureus baktérium átkerülhet egyik emberről a másikra a közös szappanhasználat során, aminek következtében súlyos fertőzés alakulhat ki.

2. Törölköző

Ha közös törölközőt használ a család, akkor a gombás fertőzés veszélye nőhet meg. Ezért érdemes minden családtagnak külön törölközőt használnia, amelyeket 3-4 naponta ki kell mosni. Sőt, sok helyen úgy tartják, hogy az arcunkra külön törülközőt kell használni.

3. Borotvagép

Könnyen átvihetik, átadhatják a baktériumokat a férfiak egymásnak, amennyiben közös borotvagépet használnak, hiszen a szerkezet vírusokat, kórokozókat gyűjthet magában, és elég egy óvatlan mozdulat, és az apró vágáson keresztül akár a HIV-vírus is átterjedhet.

4. Körömvágó

Könnyen átkerülhet a körömgomba egyik emberről a másikra, a körömvágó közös használatának köszönhetően. Ezért ne használd más szerkezetét. Sőt, a sajátodat is rendszeresen fertőtlenítsd le egészségügyi szesszel.

5. Arckrém

Nem ajánlott ugyanazt az arckrémet használnia két embernek, mert lehet, hogy az egyik kezén veszélyes kórokozók vannak, és ha azzal belenyúl a krémbe, a másik könnyen felszedheti a baktériumot.

6. Fogkrém

Sem a fogkrém, aztán meg pláne a fogkefe közös használata nem ajánlott. Mikor a fogkefe sörtéivel hozzáérsz a fogkrémhez, akkor arra kórokozók tapadhatnak, és az utánad következő személy pedig megfertőzödhet. Ugyanez a helyzet a fogkefékkel is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek