HolotropikumIlyen hatással van a testi és lelki egészségünkre az irigység!

Ilyen hatással van a testi és lelki egészségünkre az irigység!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az irigység mindig is jelen volt az emberek életében, ami azért rossz, mert ez az érzés sok szenvedéssel jár, hiszen ha átnézünk a szomszéd kertjében, ahol minden fűszál úgy áll, mint a képeslapokon, akkor a lelkünkben zaklatottság, nyugtalanság, tehetetlenség lesz úrrá.

Laura Maria Cojocaru pszichoterapeuta szerint az irigység egy láncreakciót indít be, ami kihat úgy a lelki, mint a fizikális élettani folyamatokra. Álmatlanság, ingerlékenység, szorongás, depressziós tünetek, dührohamok, viselkedési zavarok léphetnek fel.

A pszichoterapeuta szerint, rendszerint három fő oka van az irigység kialakulásának. Lássuk, melyek ezek!

1. Alacsony önbizalom

“Ha valaki önbizalomhiányban szenved, akkor egyszerűen semmi nem elégedett: nincs kibékülve magával, az életével, a testével, a családjával, a baráti körével is problémái vannak, az anyagi helyzetéről és a párkapcsolatáról nem is beszélve. Az irigy emberek nagyon sok frusztrációt gyűjtöttek össze az évek alatt, nem biztosak a dolgukban, nem bíznak magukban, az erejükben, és mindig mást okolnak a kudarcaikért. És mivel nincsenek megelégedve az életükkel, ezért rájuk tör az irigység, ha más embert boldognak látnak” – magyarázza a pszichoterapeuta

2. Félelem

“Azok a személyek tapasztalják meg az irigység érzését, akikben szinte állandóan ott bujkál a félelem. A félelem a jövőtől, a félelem attól, hogy senki sem fogja elfogadni, szeretni, megérteni, támogatni őket. Akik félnek, azok mindig úgy vélekednek magukról, hogy nem elég jók, nem elég ügyesek, nem elég szépek, és ha találkoznak egy emberrel, aki talpraesett, akkor máris kialakul bennük az irigység” – mondta a szakember.

3. Lustaság

A lusta személyek jóval irigyebbek, mint azok, akik a sikert önerőből valósították meg. Ezek az emberek ugyanis nem fogják fel, hogy a sikernek ára van, annak elérése pedig lemondással és nagyon sok munkával jár.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek