A tengericsillag az egyik legkülönlegesebb teremtés, amely ott fekszik a tengerfenék puha homokrétegén, körülötte meg színes kis halak úszkálnak, lenyűgöző látványt nyújtva a búvároknak, vagy a természetfilmek szerelmeseinek.

A legtöbb emberi azt gondolja, hogy ezek a békés élőlények nem tudnak mozogni, vagy ha igen, nagyon lassan képesek a helyváltoztatásra.

Azonban ezt megcáfolja az alábbi videó is, ami egy bizarron mozgó tengericsillagot örökít meg. Az élőlény csápjai, vagy karjai önmagukban nem is lennének ijesztők, de azok alján több tucat kis kinövés bukkan elő, amelyek voltaképpen elősegítik a mozgást.

Körülbelül 1500, különböző formájú és színű tengericsillag létezik a világon. A fura gyaloglásukra akkor kerül sor, ha egy nagyobb hullám a partra sodorja őket, így vissza kell lépdelniük a vízbe, ami nem megy olyan könnyen, hiszen percenként átlag 30 centimétert tudnak haladni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.