KuriózumIkertestvérek, de 8 év korkülönbséggel

Ikertestvérek, de 8 év korkülönbséggel

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ránézésre senkinek nem tűnne fel, hogy a képen látható gyerekek ikertestvérek, hisz nyolc év korkülönbség van közöttük. Az ellentmondásos eset magyarázata a következő: a gyerekek édesanyja Lisa Billington több évnyi sikertelen próbálkozás után 2004-ben IVF kezelésen vett részt, hogy kisbabája születhessen.

ikrek-o-ev

Az akkor 39 éves nőnek az orvosa azt mondta, hogy nagyon sok petesejtje megtermékenyült, így kora ellenére 14 százalék az esélye a teherbe esésre.

Az orvosok két megtermékenyített petesejtet helyeztek vissza a méhébe, a maradékot pedig lefagyasztották. A beültetést követő második esetben derült ki, hogy Lisa állapotos. A 33. héten elfolyt a magzatvize egy fertőzés miatt, de szerencsére a baba egészséges volt.

A szülők néhány év múlva úgy döntöttek, hogy a kis Jasminnak kistestvért szeretnének. Visszamentek a klinikára, ahol a megtermékenyített petesejteket őrizték, ám az orvosok figyelmeztették a párt, nincs sok esély a kezelésre, hisz Lisa már 47 éves volt.

A lefagyasztott petesejtek közül 5 élte túl a felolvasztást, kettőt ültettek be a méhébe. Azonban csodák-csodájára két héttel később megint kiderült, hogy állapotos lett. A terhesség simán ment, a 33. hétig, amikor vérezni kezdett. Ezért a kis Simon sürgősségi császármetszéssel érkezett a világra, pontosan akkora súllyal, amennyivel saját ikernővére, Jasmin 8 évvel azelőtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek