HolotropikumIgyunk tejet, együnk szóját izmaink egészségéért

Igyunk tejet, együnk szóját izmaink egészségéért

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kiadós testedzés után nincs is annál jobb természetes szer, mint a tejből és szójából készült „energiaital”, amely nagyon jót tesz az izmaink karbantartásáért, egészségéért, ellazításáért, sőt, talán ami a legfontosabb, a növekedésükért is.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Ugyan nyilván nem csodaszerről beszélünk, hiszen ezt az italt edzés után kell felhajtani, és nem is lesz egy-két héten belül szép, kidolgozott izomzatunk, mint a sok vegyi és természetidegen anyagot tartalmazó poroktól. De a kitartás meghozza az eredményt.

A Texasi Egyetemen dolgozó szakemberek nemrég egy kutatást végeztek amatőr, 19 és 30 év közötti sportolókon. Két részből állt a teszt: a résztvevők egyik fele csak sima, tejből kivont laktózkeveréket fogyaszthatott, a másik meg egy 25 százalékban szója fehérjéből, 50 százalékban tejből kivont kazeinből és 25 százalékban laktózból álló italkeveréket kaptak.

A jelentkezők izmaiból szövetmintákat vettek, még testedzés előtt, majd az azt követő 5 óra elteltével is. E két fázis között a sportolók el kellett fogyasszák az energianedűt. Az eredmények azt mutatták, hogy a tejből és szójából álló keveréket fogyasztóknál nőtt a megfelelő aminosav-ellátás, ami a fehérjék építői, és ezek felelnek az izomnövekedésért, ugyanakkor ezzel egyidőben az italkeverék csökkentette a fehérje leépülését, kiürülését az izmokból.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek