Kevés olyan szerencsés nő létezik a Földön, aki nem kínlódik naponta a szem alatti sötét karikák okozta kellemetlenségekkel. Van, akinél a kialvatlanság, van, akinél a túlzott stressz, de olyan is akad, akinél a genetika, vagy valamilyen betegség/káros szenvedély/allergia okozza.

Így tüntetheted el természetes módszerekkel a szem alatti karikákat mindössze pár perc alatt!

A szem alatti karikák eltüntetésére két lehetséges megoldás létezik: smink és természetes gyógymódok, melyek belülről halványítják a sötét karikákat.

Elsőként vegyük a smink adta lehetőségeket:

1. Válasszunk megfelelő korrektort

Ma már szinte minden sminkmárkának van külön a szem alatti karikákra kifejlesztett termékcsaládja. Mindenképpen olyan terméket válasszunk, mely állagánál fogva nem ül be a szem körüli apró ráncokba, hosszantartó és legalább két árnyalattal világosabb az eredeti bőrszínünknél.

2. Lelj rá a tökéletes árnyalatra

Mivel a karikák leginkább lilás-kékes árnyalatban „pompáznak” szemeink alatt, ezért olyan színre van szükség, mely semlegesíti azt. Ez az árnyalat pedig sárga tónusú legyen, mert ez a szín képes leginkább halványítani kis barátainkat.

3. A korrektor helyes felvitele

A korrektorral fedjük be a szem alatti karikás részt, majd egy ecset, vagy sminkszivacs segítségével (ha egyikkel sem rendelkezünk, használjuk a gyűrűsujjunkat) bentről kifele dolgozzuk el. Ha alaposan elsatíroztuk a széleket, rögzítsük az egészet púderrel.

4. Vond el a figyelmet a szem alatti területről

Egy vékony szemtussal húzz a felső szempilláid tövébe egy szép ívet, majd használj szempillaspirált. Ezzel szépen elterelheted a figyelmet a szem alatti területről.

És folytassuk a természetes alternatívákkal:

  • Paradicsom

A paradicsom halványítja a szem alatti karikákat és puhítja a bőrt, csak kend be az érintett területet a paradicsom levével, de fogyasztva is jó hatással van a szervezetre.

  • Reszelt burgonya

A burgonyát reszeld le, hagyd, hogy a levét kiengedje, majd egy vattapamacsot áztass be a burgonya levébe és helyezd a szemhéjaidra 10 percre.

  • Lehűtött teafilterek

Leginkább zöld teás és kamillás teafilterekkel ajánlott végezni. Miután kivetted az elkészült teából, tedd a mélyhűtőbe, majd 10 perc múlva már teheted is a szemhéjadra.

  • Mandulaolaj

A mandulaolaj kitűnő E vitamin forrás, mely, mint tudjuk jó barátja a bőrnek. Pár csepp mandulaolajat masszírozzunk a szem alatti területbe este, majd reggel bő vízzel öblítsük le.

  • Hideg tej

Szintén a tejjel átáztatott vattakorongokat helyezd a szemed alá. Hűsíti és a duzzanatot is leveszi pár perc alatt.

  • Narancslé

Keverj össze egy kis narancslét glicerinnel és kend az adott területre. Hagyd hatni pár percig, és máris ragyogóbb és élettel telibbnek tűnik a tekinteted.

  • Mentalevél

Nem csak az íze, de a benne található hatóanyagok is kiválóak. Készíts pár levél összezúzásával pasztát és kend a szemed alatti területre. A hűsítő hatást azonnal érezni fogod.

  • Kurkuma

Két evőkanálnyi kurkuma port keverj össze tejszínnel és hagyd hatni a szemed alatt 15 percig.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.