KuriózumÍgy tehetik tönkre a párkapcsolatot a modern technológiai eszközök!

Így tehetik tönkre a párkapcsolatot a modern technológiai eszközök!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nagy az esélye annak, hogy a te életedben is fontos tartozék az okostelefon, a táblagép, a laptop, és virtuális tér, ahol naponta több órát is képes vagy eltölteni, ráadásul úgy, hogy meghitt párkapcsolatban élsz. Legalábbis azt hiszed, mert nem tűnik fel, hogy már alig töltesz minőségi időt a pároddal, ami azért is lehet, mert a kedvesed is folyamatosan el van a telefonjával.

Így tehetik tönkre a párkapcsolatot a modern technológiai eszközök!

Most következzen 4 ok, amiért ezek az eszközök veszélybe sodorhatják a párkapcsolatodat!

1. Megszűnsz a jelenbe létezni

Milyen dolog lehet az, miközben a párod megpróbál elmondani neked valami fontosat, te pedig rá sem figyelsz, mert valami “fontosat” olvasol az interneten? Ezzel gyorsan képes leszel elveszteni a realitásérzékedet, nem veszed észre, hogy mi történik az életedben, megszűnsz a jelenben lenni.

Ha valakivel szóba állsz, akkor ne a telefonodat bámuld, mert amellett, hogy tiszteletlenség, az illető bármikor faképnél hagyhat.

2. Megszűnik a minőség idő

Amúgy is kevés az emberek szabadideje, valószínűleg te is így vagy ezzel, így azt a pár órát ne a világhálón lógva töltsd, hanem inkább szervezz közös programot a szerelmeddel, hívd el kirándulni, sétálni, mert különben párhuzamos életet fogtok élni egymás mellett.

3. Eltávolító hatással bírnak ezek az eszközök

Egy idő után azt veszed észre, hogy a telefonod fontosabb, mint a másik ember, akit elviekben imádsz. A különböző alkalmazások, hírek, események minden szabadidődet lekötik, ez viszont katasztrofális hatással bírhat a párkapcsolatodra, hiszen egy idő után mint két idegen, úgy fogtok egymás mellett élni.

4. Depresszióssá, türelmetlenné válhatsz

Az online térben minden folyamatosan változik, újabb és újabb ingerek érik az agyadat, ami egy idő után káros hatást eredményezhet, ami megnyilvánulhat depresszió formájában, vagy abban, hogy elveszted a türelmed, ezáltal nem jut elég időd a párodra, ami végül azt eredményezheti, hogy egy reggel csak a telefonod lesz melletted az ágyban.

Természetesen a mobiltelefonok, számítástechnikai eszközök az életünk részét képezik, és nehezen lehet ma már boldogulni nélkülük. A megoldás az, hogy ne lépj át egy határt, szabd meg, hogy mikor használod készüléket, és mikor figyelsz minden agysejteddel a szerelmedre, családodra. Így nem lesz nagy gond.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek