GasztroÍgy tedd el a szőlőlevelet télire!

Így tedd el a szőlőlevelet télire!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs is jobb téli eledel, mint a szőlőlevélbe csavart darált húst, ami amellett, hogy finom, nagyon kiadós ételkülönlegesség.

Így tedd el a szőlőlevelet télire!

Természetesen gondoskodni kell előbb a szőlőlevelek beszerzéséről, majd ezután lehet arról gondolkodni, hogy miként lehet tárolni, hogy télen majd elő lehessen venni és finom ételt lehessen belük készíteni.

Az első egyszerű módja a tartósításnak, az a mélyhűtő. Mosd meg alaposan a leveleket, majd helyezd be óvatosan műanyag tasakokba, a végén mehetnek is be csomagok a fagyasztóládába.

Egy másik módszer alapján a szőlőleveleket alaposan meg kell mosni, majd leforrázni, ami után óvatosan bele kell helyezni egy nagyobb befőttes üvegbe, hozzáadni egy evőkanál sót, és egy liter felforrt, majd jéghidegre hűtött vizet. A végén le kell zárni jó szorosan az üveget és kész is.

A harmadik megoldás szerint forró sós vízzel forrázd le a leveleket, majd hagyd teljesen kihűlni azokat. Ezután 10-15 darabot rakj egymásra, óvatosan tekerd fel, tedd bele műanyag tasakba, és mehetnek is be a fagyasztóba.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek