GasztroÍgy távolíthatod el a csirkehúsból a hormonokat és antibiotikumokat: 3 kipróbált módszer

Így távolíthatod el a csirkehúsból a hormonokat és antibiotikumokat: 3 kipróbált módszer

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hogyan távolíthatjuk el a csirkehúsban található hormonokat és antibiotikumokat?

Így távolíthatod el a csirkehúsból a hormonokat és antibiotikumokat: 3 kipróbált módszer

Ezentúl nyugodtan fogyaszthatjuk a kereskedelemben található csirkehúst, anélkül, hogy a benne lévő káros anyagok okozta következményekre gondolnánk…

Hiszen köztudott, hogy a kereskedelemben található csirkehús zöme olyan farmokról származik, ahol az állatokat hormonnal és antibiotikummal teli takarmánnyal etetik. Ez természetesen nem megfelelő táplálék az ember számára, ezért nézzünk néhány jól bevált praktikát, mellyel kitisztíthatjuk a húsból ezeket a káros anyagokat, a fogyasztásuk előtt!

Ha megfőzzük a csirkét, a levét öntsük el, mert abban számos egészségre ártalmas anyag található. A főzés során ugyanis a húsban található összes méreganyag a lébe kerül.

Sütés előtt távolítsuk el a csirke belső szerveit, hiszen ezekben halmozódnak fel a méreganyagok. Ugyanakkor ajánlott a csirke bőrének az eltávolítása is.

Elkészítés előtt áztassuk a csirkét az alábbi oldatban:

  • 1 l víz, néhány kanál só, és 1 citrom kicsavart leve.

A csirkét áztassuk a fenti oldatban 2 órán keresztül, majd még egyszer ismételjük meg ugyanezt az eljárást. A csirkét áztathatjuk ásványvízben is, melyben szintén megtisztul és a húsa is puhább lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek