OtthonÍgy találd meg a tökéletes térkövet kertedbe!

Így találd meg a tökéletes térkövet kertedbe!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A térkő az egyik legnépszerűbb anyag, amelyet előszeretettel használunk kertjeinkbe. Ebben semmi furcsa nincs, rengeteg forma, szín és textúra közül választhatunk. A megfelelő burkolati elem kiválasztása pedig éppen e változatosság miatt jelenthet igazi kihívást.

Ha te is egy új út kialakításán töröd a fejed, vagy egy teraszt szeretnél kikövezni, akkor olvasd el ezt az útmutatót! A cikk választ ad arra a kérdésre, hogy egy adott kerthez vagy építészeti stílushoz milyen térkő illik leginkább.

Skandináv stílushoz illő térkő

A skandináv stílusú ház és kert a minimalizmus és a természetesség ötvözete. Ebben a karakterben az egyszerű vonalak, pasztell színek és természetes anyagok dominálnak leginkább.

Ami fontos, minden dekoráció egyszerű, könnyen tisztítható. A skandináv stílusban a kertek ösvényeit a kövek, és a követ utánzó beton uralja. A teraszokon általában egyszerű formátumú térkő kockákat találunk, gyakran nagyobb formátummal.

Térkő kiválasztása vidéki stílushoz

Kerítések, szimmetria hiánya, látszólagos rendezetlenség, nyíratlan gyep, virágok, cserjék és fák változatossága. Úgy hangzik, mint egy vidéki stílusú kert. Természetes anyagokat használ – használt kerítéslécek, vintage padok, pajtából származó deszkák, mezőkövek.

A növényzet nyilván helyi, az adott éghajlaton termő. Egy kis bodza, viburnum, madárcseresznye és máris egy vidéki kertünk van! Ha ehhez hozzáadunk egy fából vagy téglából épült házat, akkor éppen álmaink kertjében pihenhetünk.

Oké, és milyen utak és teraszok illenek a rusztikus stílushoz? Az ilyen attitűd esetében tökéletesek azok a térkövek, amelyek színükben és formájukban régi téglára, kőre vagy macskakőre emlékeztetnek.

Milyen térkövek illenek a modern stílushoz?

Rendezett és minimalista. A modern stílusú kert és terasz legyen a ház kiterjesztése. A harmónia, az esztétika és a rend uralja. Ha nyírt sövényeket, egyenes utakat, peronokat, teraszokat vagy egyszerű virágcserepeket, modern szobrokat és üvegből vagy fémből készült elemeket látsz, az annak a jele, hogy egy modern kertben jársz.

Sokan úgy gondolják, hogy modern kert kialakításakor a térkő árak magasabbak, bár ez inkább csak mítosz, hiszen pont ugyanazt a térkövet helyezik le egy ilyen típusú udvarban, mint bárhol máshol.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek