HolotropikumÍgy szabadulj meg a kínzó isiásztól! Szuper gyakorlatok mindenkinek! - VIDEÓ

Így szabadulj meg a kínzó isiásztól! Szuper gyakorlatok mindenkinek! – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ülő életmód és a kevés mozgás miatt emberek millióinak fáj a háta, amit az isiász nevű betegség okoz. A tünetek között szerepel az éles fájdalom, a zsibbadás, a forró, lüktető érzés, amely egészen a csípőtől kezdve végig fut a láb hátsó részén.

hatfajas2

A következő videóban Matty Fusaro egy olyan gyakorlatot mutat be, amely segít abban, hogy a kényelmetlen hát-, derékfájásoktól megszabaduljunk, amelyeket a helytelen testhelyzet, ülő életmód vált ki. Matty felhívja a figyelmet, hogy a gyakorlat nem helyettesíthet semmilyen szakszerű orvosi kezelést, csak abban az esetben érdemes kipróbálni, ha nem krónikus, és nem erős fájdalommal járó isiászról, hát-, vagy derékfájásról van szó, hanem egy enyhe, de kellemetlen tünetről.

A fiatalember Robert A. McKenzie: Treat Your Own Back (Kezeld a hátfájásodat magad) című könyvéből is merít, ahonnan olyan gyakorlatokat tanult meg, amik neki is segítettek, hiszen ha több órát ült a számítógép előtt, Matty is fájásokkal küzdött, ami eléggé megnehezítette a mozgását.

A videóban a harmadik perctől kezdődik a gyakorlatsor bemutatása. Az első dolog, amit tennünk kell, hogy hasra fekszünk, karjaink oldalt húzódjanak végig a testünk mellett, majd 2–3 percig maradjunk így, tudatosan koncentrálva arra, hogy a derekunkban megszűnjön a fájdalom. Ne feszítsünk meg semmit, teljesen lazítsuk el mindenünket. Ezután következhet a második pozíció: támaszkodjunk a könyökünkre, közben az alsó testünk maradjon úgy, ahogy az előbb volt. Nyomjuk ki párszor magunkat, közben vegyünk mély lélegzetet. Az egész mozdulatsor 2–3 percig tart. A harmadik pozíció során ki kell nyomnunk a teljes felsőtestünket, így a karjainkat egyenesbe kell tegyük, nem elég csak a könyökökre támaszkodni. Ha azonban a fájdalom felerősödik, nem folytassuk a gyakorlatot.

A lényeg, hogy a fájdalomérzetet központosítani tudjuk egy helyre, és később lényeges, hogy ott is megszűnjön a kellemetlen érzés.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek