OtthonÍgy szabadulhatunk meg a kagylóból származó kellemetlen szagoktól! A legjobb természetes praktika!

Így szabadulhatunk meg a kagylóból származó kellemetlen szagoktól! A legjobb természetes praktika!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Idővel a konyhai mosogatókagylóból a zsíros ételmaradékok lerakódása miatt kellemetlen szagok kezdnek terjengeni, ami lényegesen elrontja a levegőt, és a komfortérzetünkre is negatívan hat. Ennek ellenére nem kell egyből szerelőt hívni, hogy vessen egy pillantást a rendszerre, ugyanis léteznek egyszerű, olcsó és hatékony szagtalanító megoldások is.

lefolyo

Ilyen például a forró víz és a mosogatószer kombinációja. Töltsük fel forró vízzel a kagylót, majd tegyünk bele egy kevés mosógatószert. Ezután húzzuk ki a dugót, hogy a nagy mennyiségű és zsíroldószert tartalmazó illatos víz lefolyhasson, eltávolítva a vezetékekben felhalmozódott lerakódásokat.

Az ecet is remekül hatástalanítja a kellemetlen szagokat. Tegyünk oda egy fazék vizet forrni, mikor elérte a forráspontot, egy tasak szódabikarbónát töltsünk bele a lefolyóba, erre öntsünk rá 30 ml ecetet, hagyjuk 1 percig, hogy a két komponens sisteregjen egy jót, majd utána öntsük bele a kagylóba a forró vizet, hogy jól átmossa a rendszert.

Ezt már olvastad? Csak erre az egy összetevőre lesz szükségünk és végleg búcsút inthetünk a vízkőnek!

Az elektromos húsdarálót is érdemes időnként kitisztítani, mert hanem jellegzetes “illattal” tölti meg a konyhát. A készülékbe tegyünk bele jégkockákat, kis méretre felvágott citromokat, és durva sót. Ezután kapcsoljuk be, a jég nagyszerűen megtisztítja a járatokat, a pengéket, a citrom és a só pedig fertőtlenít, feloldja a lerakódott zsírréteget és a szagoknak is búcsút inthetünk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek