A legjobb módszer, amely valóban hat!

A herpesszel nem csak az a gond, hogy csúnya látványt nyújt, hanem hogy kellemetlen fájdalomérzettel is párosul. Magát a problémát a herpes simplex virus (HSV) okozza, amely a leggyakrabban az ajkak szélén, vagy a szájüregben okoz fájdalmas hólyagokat. A vírus csók útján terjed, de akkor is elkaphatjuk, ha olyan valaki poharát használjuk, akinél kijött az ajakherpesz.

Ha már kialakult a gyulladás, akkor kezelni kell a problémát, ezért következzen most a leghatékonyabb módszer!

Hozzávalók:

  • 1 kiskanál kókuszolaj;
  • 1 cikk fokhagyma;

Elkészítés:

Tisztítsd meg a fokhagymát, utána zúzd össze, majd egy kis edényben az olajjal együtt keverd össze. Akkor van elkészülve herpesz-ellenes krémed, ha szépen összeállt az egész.

A fokhagyma azért nagyszerű, mert a benne lévő aktív hatóanyag, az allicin, egy természetes és erős antibiotikum, amely elpusztítja a herpesz vírust. Emellett van még benne kalcium, foszfor és vas, amelyek hozzájárulnak a herpesz begyógyulásához, visszahúzódásához.

A kókuszolaj azért remek készítmény, mert tele van hasznos trigliceridekkel, amely hozzájárul az immunrendszer megerősödéséhez, de emellett antibakteriális, vírus- és gombaellenes hatóanyagokkal is rendelkezik.

Használat

Vékonyan kend be a krémmel a herpeszes területet. Ha enyhén csíp, éget, az csak jó, mert ez mutatja meg, hogy hat a készítmény. Hagyd magadon 10-15 percig, utána mosd le hideg vízzel. Ajánlott a következő 12 óra alatt még 5 alkalommal bekenni a herpeszt.

Ha nem segít az említett módszer, érdemes bőrgyógyászhoz, vagy kozmetikushoz fordulni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.