OtthonÍgy rendezd be a nappalid, hogy ne foglaljon sok helyet a TV

Így rendezd be a nappalid, hogy ne foglaljon sok helyet a TV

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szeretnéd hangulatosan berendezni a lakásodat? Nincs sok helyed, de szeretnéd jól kihasználni, hogy ne csak jól nézzen ki, hanem funkcionális is legyen? Tekintsd meg tippjeinket, amikkel ahhoz szeretnénk támpontot nyújtani, hogyan alakítsd ki a nappalid, hogy minden elférjen, de mégse foglaljon túl sok helyet semmi.

Először is tervezd meg a teret

Ez az alapvető szabály a belső terek, köztük a nappali elrendezésénél. Tudjuk, hogy amikor bútorkatalógusokat nézegetünk, vagy inspirációt keresünk az interneten, gyakran engedünk a spontán vásárlás kísértésének. Érdemes azonban átgondolni, hogy a nappalim mire való, mire van szükségem, mik azok az elemek, amelyek feltétlenül kellenek, és miről tudok lemondani.

Ez segít a kis teret optimalizálni, ahol minden négyzetméter valóban kincsnek számít. Tehát írd le az igényeid egy papírra, és előre rajzold meg a helyet méretarányosan az egyes elemek beillesztésével. A bútorüzletekben gyakran van lehetőség arra, hogy egy tanácsadóval konzultálj a „munkaprojekted” tekintetében. Erősen biztatunk, hogy ezt használd ki!

Másodszor, válassz funkcionális elemeket

Banalitás? Nehogy azt gondold! A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran olyan bútorokat választunk az üzletekben, amelyekről végül kiderül, hogy nagyon nem működőképesek a meglévő életterünkben. Ha kicsi a nappalid, gondolj a többfunkciós bútorok alternatíváira.

Jó ötlet lehet például egy kihajtható kanapé, amely nappal ülőgarnitúraként szolgál, éjszaka pedig tökéletes alvóhelyet biztosít. Ugyanígy egy kisebb méretű helyiségben egy kihajtható asztal is jól beválhat, hiszen a mindennapokban nem foglal sok helyet, vendéglátás esetén pedig gyorsan kinyithatod és mindenki elfér körülötte.

Ha a nappalid esetleg össze van kötve egy konyhasarokkal, akkor asztal helyett konyhapultot ajánlunk, amely mellé néhány bárszéket is elhelyezhetsz. Ennek köszönhetően könnyedén megoldhatod a szeparálás tényét is, és sok helyet nyerhetsz. Ha nem eszel gyakran otthon, akkor jó ötlet lehet egy lehajtható fali asztal is. Szükség esetén pillanatok alatt felnyithatod, emellett viszont minden nap ennyivel is több helyed lesz.

A falakon lévő polcok elengedhetetlenek a kis nappalikban. Nagyszerű ötlet az Euronics smart TV sarok fali konzolos installációja, mert így optimálisan kihasználhatod a falon lévő helyet, amiről gyakran megfeledkezünk. Számos módja van egy funkcionális sarok kialakításának RTV berendezéssel a nappaliban.

A megfelelő kiválasztásához mindenképpen vedd figyelembe, hogy milyen szerepet töltenek be a multimédiás eszközök otthonodban, és milyen gyakran használod őket. Ha időnként kapcsolod csak be a tévét, valószínűleg inkább „elrejtve” integrálnád, hogy az elrendezésben ne tűnjön ki, és ne borítsa meg a belső tér harmóniáját.

Ha pedig egy igazi filmrajongó vagy egy lelkes gamer hírében állsz, és nagy képernyőre, valamint set-top boxok és lemezek tárházára van szükséged, akkor nem nélkülözheted a TV-szekrény megoldását – a modern modelleket azonban úgy alakítják ki, hogy könnyen illeszthetők a nappaliban meglévő bútorok rendszeréhez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek