LélektárÍgy őrizzük meg párkapcsolatunk életerejét

Így őrizzük meg párkapcsolatunk életerejét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem ritka, hogy általunk boldognak, kiegyensúlyozottnak, ideális párnak tűnő emberek egyik napról a másikra véget vetnek kapcsolatuknak. Ilyenkor mindig megdöbbenünk, hogy történhetett ez, hisz mindenki azt gondolta róluk, hogy csak az ásó, kapa és a nagyharang választhatja el őket egymástól.

parkapcsolat

Mi lehet az oka a szétmenésnek? Egyszerű: bármennyire is tökéletesnek gondolunk egy kapcsolatot, akkor is emberekről van szó. Úgy lettünk megalkotva, hogy szerelembe essünk, szeressünk, és hogy idővel csökkenjen a bennünk lévő szenvedély.

Tulajdonképpen egy ciklusról beszélünk, ami annyiszor megy körbe, amíg a felek szükségét érzik annak, hogy ismét szerelmesek legyenek. Amikor már nem mutatkozik igény a folytatásra, akkor mindennek vége. Ilyenkor a leggyakrabban hangoztatott érv az, hogy „már nem szerettem őt”, azaz a szerelem érzése csökkent, nem volt igény a másik társaságára, és kialudt a szikra is, ami újra lángra lobbanthatta volna a tüzet.

Íme három fontos lépés, ami segíthet újragyújtani a kialudt tüzet a kapcsolatunkban.

1. A szerelem önátadást jelent

A szerelem nem csak úgy történik velünk, nem jelenti azt, hogy a partnerünk tesz minket különlegessé, boldoggá. A legegyszerűbb módja annak, hogy szeressenek, ha mi is szeretünk. Nem szabad arra várni, hogy előbb kapjunk, aztán mi is adunk, hanem fordítva, adjunk, hogy kapjunk.

2. A szeretet hálát jelent

Életünk valamennyi pillanatában koncentrálhatunk a partnerünk hibáira, vagy a kapcsolatunkat jellemző hiányosságokra, vagy szerethetünk és értékelhetjük azt, amink van. Amikor hálát adunk a kapcsolatunkért, akkor elismerés és szeretet lesz a jutalmunk.

3. Bontsuk le a falakat

A korábbi kapcsolatainkból származó szenvedések miatt védőfalakat húztunk magunk köré. Függetlenül attól, hogy megcsaltak, vagy mi léptünk félre, elhagytak, vagy mi léptünk ki a kapcsolatból, a szerelemben sok szenvedés lehet. Azonban nem szabad engedni, hogy ezek befolyással legyenek aktuális párkapcsolatunkra, tárjuk ki a szívünket, és fogadjuk be a szeretetet. Mindannyian szeretnénk szeretni, és szeretnénk, hogy szeressenek. Ne várjunk arra, hogy mások tegyék meg az első lépést.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek