KoktélÍgy nézne ki Diana hercegné, ha ma is élne

Így nézne ki Diana hercegné, ha ma is élne

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Alper Yesiltas izraeli fotós új fotógyűjteménye futótűzként terjedt el az interneten, mivel “visszahozza az életbe” az elhunyt hírességeket. A népszerű fotós a mesterséges intelligencia-alapú technológiát használta a nemes feladatra.

Alper Yesiltas a Bored Panda felületén osztotta meg munkáit, amelyet Instagramjára is feltöltött. Képei olyan sztárokat ábrázolnak, mint Heath Ledger, a Queenből ismert Freddie Mercury, Diana hercegné, Kurt Cobain, John Lennon és Janis Joplin.

Yesiltas a képek elkészítéséhez intelligenciaképjavító szoftvert és képszerkesztő programokat használt. A Bored Pandán azt írta, hogy az AI technológia megmutatta neki, hogy bármit lehet alkotni, és ekkor kezdett el “bütykölni a technológiával”.

A fotós elmondta, hogy elgondolkodott azon, hogy mit tehetne és mit szeretne látni, és rájött, hogy olyan embereket szeretne látni, akiket hiányol. Ezen a gondolatmeneten keresztül kezdett el építkezni az ötleten, hogy olyan képeket készítsen a sztárokról, amilyenek ma lennének, ha nem hunytak volna el.

Szerintünk az egyik legjobban sikerült képe Diana hercegnét ábrázolja, aki mindössze 36 évesen halt meg egy párizsi autóbalesetben.

Alper Yesiltas fotói akkora sikert arattak, hogy az emberek ötleteket adnak neki, ki legyen a következő elhunyt híresség, akit megelevenít napjainkban.

A Michael Jacksonról közzétett képhez Yesiltas azt írta: “Bárcsak ne nézett volna szembe a vitiligóval”. Jackson 2009-ben, 50 éves korában szívmegállásban halt meg.

Elmondása szerint a legnehezebb az volt, hogy a képek “valóságosak” legyenek számára – hogy úgy érezze, mintha egy fotós készítette volna őket. Keményen dolgozott, hogy elérje ezt a realisztikus érzést.

Yesiltas elmondta, hogy a jövőben mesterséges intelligenciát használó projekteken fog dolgozni.

A Bored Pandán található életrajza szerint Alper Yesiltas ügyvéd és fotós, aki Isztambulban, Törökországban él. Elmondása szerint 19 éve készít emlékeket képeken keresztül. 2018-ban vált híressé, miután egy 12 éve fotózott ablakról készült képek jelentek meg az Instagramján.

A képek az ablakot különböző évszakokon keresztül mutatják be. Amikor az ablak végül megsemmisült, miután az épületet lebontották, hogy helyet csináljanak egy újnak, közzétette a projektet. Azt mondta, a mű “a világot ábrázolja, amit az ablakunkból látunk, a festő pedig magát az ablakot”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek