Ha minden nap egy csodaszép virágban gyönyörködhetünk, szebb lesz az életünk. Tavasszal ha egy nő tulipánt kap, a szíve is nyomban virágba borul. Ha imádjuk a tulipánokat, és a lakásunkban szeretnénk csodálni a szépségüket, akkor most ez valósággá válhat.

Így nevelj otthon tulipánokat üvegvázában!

Szerezzünk be nagy tulipán hagymákat majd hűtsük le

Ősszel szedjünk ki a kertünkből a nagyobb méretű tulipán hagymákat, de vásárolhatunk szaküzletből is. Minél nagyobb hagymát választunk, annál nagyobb virágban lesz részünk. A kis méretű hagymákban nem lesz sok örömünk.

Ha megvannak a hagymák, tároljuk annyi ideig a hűtőben, amennyit a tulipán télen a föld alatt pihenni szokott, ezt legtöbb esetben ráírják a tasakra (úgy kb. 12-15 hétig kell a hideg hűtőben tárolni), de vigyázzunk, hogy ne kerüljenek az almák mellé, mert a gyümölcsből kiszűrődő gáz megakadályozza a virágzást.

Ha a hagymák nincsenek hidegben, később nem fognak virágozni.

Így nevelj otthon tulipánokat üvegvázában!

Előkészületek

Ha már eltelt 12-15 hét, vegyük elő a tulipánhagymákat, az üvegvázába tegyünk pár marék üvegkavicsot, majd helyezzük bele a hagymákat. Utána még egy kevés üvegkaviccsal szórjuk meg a vázát.

Víz és napfény

Töltsünk annyi vizet a vázába, hogy a legalsó üvegkavicsokat ellepje, a lényeg, hogy a hagymákat ne érje víz. Helyezzük a vázát napsütötte helyre, ahol a napsugarak közvetlenül nem érik a hagymákat. Pár nap múlva be is indul a gyökerezés, és a tulipán fejlődése, azonban az öntözésről nem szabad megfeledkezni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.