Talán kevesen ismerjük az alábbi képen látható úriembert a jellegzetes mimikája és gesztusai nélkül. Pedig ő napjaink egyik legnagyobb internetes sztárja, aki saját hírnevét úgy kaparintotta meg, hogy közben egyetlen szót sem szólt. Khaby Lame sikere abban rejlik, hogy furcsa és fölösleges tippekre, trükkökre reagál, és megmutatja nekünk, hogy az életmentő praktikák zöme teljesen fölösleges, sőt értelmetlen is.

Így vált egy egykori szalagmunkás Olaszországból a legnagyobb TikTok sztárrá!

De mégis hogyan lehet, hogy egy egykori olaszországi munkás ilyen mértékben és ilyen tempóban hódította meg a közösségi felületeket? És mi lehet a titka annak, hogy munkásságát több millió ember követi és kedveli?

Khaby Lame 2000. március 9-én született Szenegálban, majd egy éves korában a családja Olaszországba költözött, ahol néhány hónapig menekültszállón éltek. Későbbi iskolás évei alatt Khaby remekül szerepelt különböző focis, illetve kosárlabdás mérkőzéseken, majd az érettségi megszerzése után egy elektronikai cikkeket gyártó vállalatnál kapott gépkezelői munkakört. Khaby élete tehát egy teljesen átlagos életnek mondható, ám 2020 márciusában, mikor az előbb említett vállalattól elbocsájtották, minden megváltozott.

Khaby ahelyett, hogy új munkahelyet keresett volna, visszaköltözött a szüleihez és elhatározta, hogy TikTok videókat fog készíteni. A kezdeti időszakban Khaby videói szinte ugyanolyanok voltak, mint az összes többi videósé, de az igazi áttörést 2021 áprilisában érte el, amikor nekikezdett értelmetlen trükkökre, praktikákra reagálni. Néhány héttel az első videója után már az olaszországi TikTok sztárok listáját vezette a maga 18.6 milliós feliratkozójával.

Mondani sem kell, hogy a sikere azóta is töretlen, hiszen a múlt hónapban Khaby már 84.4 milliós feliratkozószámot is elérte, és ez összehasonlítva a Kylie Jenner 33.4 millió feliratkozójával, vagy a Will Smith 57.8 milliós táborával óriási eredménynek mondható.

A július 6-i adatok alapján Khaby a világszintű TikTok sztárok listájának a második helyezését kaparintotta meg, és a növekvő számok értelmében úgy néz ki, hogy hamarosan a trónon ülő Charli D’Amelio amerikai bloggert is leváltja, aki most jelenleg a maga 119.4 millió feliratkozójával a legnépszerűbb videós a világon.

Khaby átütő sikerének a lényege a szövegnélküliség, és a hangsúlyos mimika, illetve gesztusok, illetve a józan ész diktálta felismerés, hogy az „életet megkönnyítő trükkök” igazából csak megbonyolítják a mindennapjainkat.

Már a celebvilág is felfigyelt Khaby munkásságára, ugyanis Mark Zuckerberg rendszeresen lájkolja a fiú tartalmait, illetve ez év májusában Khaby még Alessandro Del Pieróval, Juventus játékosával is találkozhatott. Khaby-t már több nagy cég is (pl. a Barilla száraztésztagyártó vállalat) megkereste marketing célú szerződésekkel.

Habár mindenki csak az olasz TikTok sztárként emlegeti, Khaby szenegáli állampolgársággal rendelkezik, ezért is olyan nehézkes számára turista vízumot szerezni az Egyesült Államokba. A magánéletét illetően nagyon zárkózott az ifjú videós, csupán annyit tudni, hogy egy Zaira Nucci nevezetű lánnyal randizik. Habár Khaby már most sok pénzt keres a videóival, még mindig a legnagyobb álmáért küzd: egy házat szeretne venni az édesanyjának.

Nos ez a titka annak, hogy valaki a saját véleménye által, mindenféle drága felszerelés és effektek nélkül hogyan is válhat a közösségi felületek legnagyobb sztárjává.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.