OtthonÍgy lesz természetesen szép piros tojásunk, anélkül, hogy befestenénk a kezünket!

Így lesz természetesen szép piros tojásunk, anélkül, hogy befestenénk a kezünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hamarosan itt a húsvét, és a tojásfestés ideje. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy hogyan kell csodás tojásokat festeni, úgy, hogy közben a kezünket se színezzük be.

Így lesz természetesen szép piros tojásunk, anélkül, hogy befestenénk a kezünket!

Az egyik legfontosabb szabály, ha szép, élénk színű tojásokat szeretnénk festeni, hogy fehér tojást használjunk, ne pedig barnát.

Ahhoz hogy főzés közben ne repedezzenek meg a tojások, a vízbe tegyünk egy kiskanál sót, vagy ecetet, ez a színeket is élesebbé teszi.

Lássuk a festést!

Piros szín, természetesen

Egy liter vízbe tegyünk bele 2 közepes méretű, nagy kockákra vágott céklát. Mehet bele majd két evőkanál ecet, majd a tojásokkal együtt tegyük oda a céklát főni.

Egy másik módszer: 1 liter vízbe tegyünk bele két közepes méretű, kockára vágott céklát, két evőkanál ecetet, és forraljuk 10-15 percig, míg élénk vörös színűvé nem válik a víz. Ezután hagyjuk hűlni, de még mikor langyossá válik az oldat, tegyük bele a már megfőtt tojásokat. A festési idő akár több órát is igénybe vehet, így időnként rá kell nézni a tojásokra, hogy végül szép élénk vörösek legyenek.

Kék szín, természetesen

Szükségünk lesz egy lila káposztára, amelyet vágjunk fel, majd 2 liter vízbe főzzük meg, 3 evőkanál ecettel együtt, 30 percig. Ezután a már megfőzött tojásokat tegyük bele a kékes-lilás langyos oldatba, akár egész éjszakára is, hogy reggelre szép kék tojásaink legyenek.

Sárga szín, természetesen

Vörös hagyma héj segítségével szép sárga színű tojásokat készíthetünk. 10 tojás megszínezéséhez szükség van 5 fej vörös hagymának a héjára, amelyet tegyünk bele 2 liter vízbe a tojásokkal együtt, majd kis lángon, 15 percig főzzük meg.

Minden színű tojást érdemes egy kis szalonnával bekenni, hogy fényesebbek, szebbek legyenek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek