Így lesz természetesen szép piros tojásunk, anélkül, hogy befestenénk a kezünket!

Hamarosan itt a húsvét, és a tojásfestés ideje. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy hogyan kell csodás tojásokat festeni, úgy, hogy közben a kezünket se színezzük be.

Így lesz természetesen szép piros tojásunk, anélkül, hogy befestenénk a kezünket!

Az egyik legfontosabb szabály, ha szép, élénk színű tojásokat szeretnénk festeni, hogy fehér tojást használjunk, ne pedig barnát.

Ahhoz hogy főzés közben ne repedezzenek meg a tojások, a vízbe tegyünk egy kiskanál sót, vagy ecetet, ez a színeket is élesebbé teszi.

Lássuk a festést!

Piros szín, természetesen

Egy liter vízbe tegyünk bele 2 közepes méretű, nagy kockákra vágott céklát. Mehet bele majd két evőkanál ecet, majd a tojásokkal együtt tegyük oda a céklát főni.

Egy másik módszer: 1 liter vízbe tegyünk bele két közepes méretű, kockára vágott céklát, két evőkanál ecetet, és forraljuk 10-15 percig, míg élénk vörös színűvé nem válik a víz. Ezután hagyjuk hűlni, de még mikor langyossá válik az oldat, tegyük bele a már megfőtt tojásokat. A festési idő akár több órát is igénybe vehet, így időnként rá kell nézni a tojásokra, hogy végül szép élénk vörösek legyenek.

Kék szín, természetesen

Szükségünk lesz egy lila káposztára, amelyet vágjunk fel, majd 2 liter vízbe főzzük meg, 3 evőkanál ecettel együtt, 30 percig. Ezután a már megfőzött tojásokat tegyük bele a kékes-lilás langyos oldatba, akár egész éjszakára is, hogy reggelre szép kék tojásaink legyenek.

Sárga szín, természetesen

Vörös hagyma héj segítségével szép sárga színű tojásokat készíthetünk. 10 tojás megszínezéséhez szükség van 5 fej vörös hagymának a héjára, amelyet tegyünk bele 2 liter vízbe a tojásokkal együtt, majd kis lángon, 15 percig főzzük meg.

Minden színű tojást érdemes egy kis szalonnával bekenni, hogy fényesebbek, szebbek legyenek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top