HolotropikumÍgy lehetsz rákos, annak ellenére, hogy egészséges életmódot folytatsz!

Így lehetsz rákos, annak ellenére, hogy egészséges életmódot folytatsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha rosszindulatú daganatos megbetegedésről hallani a sajtóban, médiában, akkor az okok között leggyakrabban a dohányzást, a mozgásszegény életmódot, a szegényes étrendet szokták megemlíteni, de sajnos ma már az sincs biztonságban, aki odafigyel az egészségére, rendszeresen mozog, és sok zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt.

Így lehetsz rákos, annak ellenére, hogy egészséges életmódot folytatsz!

A gond ott van, hogy a kereskedelemben kapható zöldségek, gyümölcsök sok mérgező vegyületet tartalmaznak, amelyeket a termelők azért használnak, hogy megvédjék a terményeiket a gombás fertőzésektől, a rovarok támadásaitól, illetve a gyomnövények elszaporodását is igyekeznek megfékezni.

A Egyesült Államokban működő National Cancer Institute szerint Amerikában évente több mint 1,7 millió embernél állapítanak meg rákos kórt, és a betegségbe több mint 600 ezren bele is halnak.

Az amerikai rákos megbetegedések ellen küzdő hatóságok, szervezetek állításai szerint már a magzati korban fejlődő kisbabák is ki vannak téve a mérgező, rákkeltő vegyületek támadásainak, mivel az anya szervezetén keresztül, a víz, az élelmiszerek, vagy a levegő útján bejutnak ezek a toxikus vegyületek a méhbe.

A The Pesticide Action Network of North America csoport szerint a különböző gyom- és rovarirtó vegyületek a következő egészségügyi problémákat idézhetik elő:

  • hormonális elváltozások;
  • DNS-károsodás;
  • különböző ízületi, szöveti gyulladások;
  • genetikai módosulások;

Természetesen azok az emberek, mezőgazdászok, akik ilyen vegyületekkel dolgoznak, jobban ki vannak téve a rákos megbetegedéseknek, főként ha glyphosate, vagy dichloro-diphenyl-trichloroethane (DDT) vegyületeket használnak. A DDT-vel kapcsolatosan egy, a The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism szaklapban megjelent tanulmány megjegyzi, hogy közrejátszik a mellrák kialakulásában. A kísérletek még az 1960-as években kezdődtek, és több mint 15 ezer San Francisco-i édesanyát vizsgáltak, azaz három női generációt. Ezen anyák 118 lányánál állapítottak meg mellrákot, főként az 50 éven túliak körében.

Amerikában a DDT-vegyületet ugyan 1972-ben betiltották, de a káros hatása még több generáció esetében is jelen van.

A szakértők többsége azon fáradozik, fogy felhívják a figyelmet a feldolgozott, tartósítószereket tartalmazó élelmiszerfogyasztás veszélyeire, és kerülni kell a vegyszerezett zöldségeket, gyümölcsöket is. Az Agency for the Research of Cancer szerint nagyon oda kell figyelni azon élelmiszerekre, amelyekben a szódium-nitrát, vagy szódium-nitrit található, hiszen ezek az említett tartósítószerek a “lehetségesen rákkeltő” vegyületek közé tartoznak.

A 2005-ben, a Journal of the National Cancer Institute szaklapban megjelent tanulmány szerint, 7 éven keresztül 190 545 ember vizsgáltak meg a szakértők, és megállapították, hogy azok, akik gyakran fogyasztottak vörös és feldolgozott húsokat, 67 százalékkal nagyobb eséllyel lettek daganatos betegek.

Több szakértő is borúlátó, ami a jövőt illeti, hiszen ma már annyira telepermeteztük a földeket, a levegőt, hogy a káros vegyületek, akarva-akaratlanul is kimutathatók a vérünkben, és az anyatejjel együtt fertőződnek meg az újszülöttek is. Amit tenni lehet, hogy a lehető legnagyobb mértékben a saját termesztésű ételeinket kezdjük fogyasztani, vagy olyan helyről szerezzük be a zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, ahol nem, vagy csak alig használnak vegyszereket, tartosítószereket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek