KuriózumÍgy kezd teljes bedobással a napot: 6 tipp, amit az egészséges emberek...

Így kezd teljes bedobással a napot: 6 tipp, amit az egészséges emberek reggel csinálnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hogy miként kelünk fel reggel, meghatározó lehet egész napunkra, legalábbis ami a hangulatunkat illeti. Ezért tegyünk azért, hogy jól induljon a nap, íme 6 segítő tanács.

reggel-napfelkelte

1. Fogyasszunk gyümölcsöket reggelire

Mikor éhgyomorra gyümölcsöt eszünk, ekkor fejtik ki a legjobban hatásukat a probiotikumok, illetve a tápanyagok, rostok. Minden reggel igyekezzünk valamilyen gyümölcsöt megenni, nagyon fontos az energia-bevitel szempontjából. Az is nagyon hatásos, ha egy vitaminbomba smoothiet hajtunk fel reggel kávé helyett.

2. Sportoljunk

De még mielőtt elfogyasztanánk a reggelinket, nagyon hatásos, hogy éhgyomorra kicsit mozogjunk, netán szaladjunk egy jót a parkban. Nem tűnik könnyű dolognak, de ha ezt megtesszük, akkor a reggelikor elfogyasztott táplálékból még hatásosabban tudja a szervezet felhasználni a tápanyagokat, nőni fog az izomzat is, és a fogyás is beindul, ha szeretnénk a súlyfölöslegtől megszabadulni.

3. Oldjuk meg a ránk váró legnehezebb feladatot

Aggaszt egy fontos bemutató, amit ma össze kell hoznunk, de még nem tudjuk, hogy mi lesz? Pattanjunk ki az ágyból, gyorsan szaladjunk egy jót, majd reggelizzünk vitamindús gyümölcsöket és fogjunk neki a munkának. Az összpontosítás és akaraterő délelőtt a legerősebb, ezért használjuk ki ezt az energiakészletet, hiszen délután 5 órakor már erre nem igazán számíthatunk.

4. Gyalogoljunk, vagy biciklizzünk munkahelyünkre

A tömegközlekedés olykor igencsak kényelmetlen lehet, az autózás a dugók miatt stresszel és idegeskedéssel jár. Ezért menjünk gyalog, vagy tekerjünk a munkahelyünkre, így a cukorbetegség kialakulásának esélye is csökken.

5. Sétáljunk a szabadban egyet, szívjunk friss levegőt

Főként ha jó az idő és süt a nap. Ilyenkor is menjünk gyalog a munkahelyre. Egy kutatás arra derített fényt, hogy azoknak az embereknek, akiknek munkába menet napsütésben volt részük, kevésbé voltak hajlamosak az elhízásra.

6. Meditáljunk, imádkozzunk

A legfontosabb talán az, hogy harmóniában kezdjük a napot. Kissé csendesedjünk el, figyeljünk befelé, zárjuk ki a külvilágot. Gondoljunk a jó dolgokra. Imádkozhatunk is pár percig, hálát adva, hogy ma is részesei lehetünk az életnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek