Nem számít az ember hány éves, egy lávalámpa látványa mindig elbűvöli. Hosszan fenntartja azt a pillanatot, amikor semmi mással nem foglalkozunk, csak nyugalommal, a külvilágot kizárva merülünk el a színes kavalkádban, és ez az, amire korunk emberének leginkább szüksége van.

lavalampa1

Azonban a lávalámpák nem éppen az olcsó mulatságok körébe tartoznak, de jó hír, hogy könnyen beszerezhető, otthon is megtalálható háztartási összetevőkből otthon is összerakhatjuk magunknak. Mindössze egy műanyagpalackra, étolajra, vízre, élelmiszer-színezékre és pezsgőtablettára van szükségünk.

A módszer a következő: a palackot kicsivel több mint félig töltsük meg olajjal, majd töltsük fel vízzel. Ezután 10 csepp élelmiszer-színezéket adjunk az oldathoz, majd törjük négy darabba a pezsgőtablettát, és egyenként pottyantsuk a palackokba. Vigyázzunk, hogy a következő darabot mindig azután tegyük a palackba, hogy az előző már elkezdett pezsegni. Ez után már csak a látványban kell gyönyörködni.

lavalampa2

Az ötletet és a képeket a Handimania-ról vettük.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.