Így készítsd el a világ legpuhább, legomlósabb és legzamatosabb sült csirkemellét mindössze pár perc alatt!

A sült csirkemellnél kevés egyszerűbb étel létezik, mégis nagyon könnyen elronthatjuk, ha túlsütjük, ugyanis ilyenkor kiszárad, és veszít a zamatából.

Akár Caesar-salátába tesszük, vagy főételként tálaljuk, fokozottan figyeljünk arra, hogy a lehető legmegfelelőbben készítsük el ezt az egyszerű fogást, hiszen ki nem szeretné, ha a puha, omlós, és szaftos csirkehús szétolvadna a szájában.

Ha már több praktikát is kipróbáltál, de egyik sem jött be, akkor most mutatunk egy olyan elkészítési módot, amivel garantáltan omlós lesz a végeredmény. Az egész módszer a türelmen és a bizalmon alapszik, ugyanis a lényege az, hogy ne nézegesd és ellenőrizd folyton a készülő csirkehúst.

Hozzávalók:

  • 1-4 csont nélküli csirkemell
  • só, bors
  • olívaolaj és vaj kombinációja a sütéshez

Az előre kiklopfolt csirkemelleket ízesítsd be. Ha úgy tartja kedved akár előre be is pácolhatod a csirkemelleket ízlésed szerint, de az is elegendő, ha a sütés előtt sóval és borssal beízesíted. Hevítsd fel a serpenyőt majd öntsd bele az olaj vaj keverékét.

Ezt követően egyszerűen tedd a serpenyőbe csirkemelleket és hagyd, kapjon egy kis pírt mindkét oldala, ez kb. 1-1 perc sütési idő mindkét oldalnak. Ezután vegyük lejjebb a hőfokot tedd rá a födőt és hagyd, hogy a saját szaftjában megpuhuljon körülbelül 10 percig. Ha folyton leveszed a serpenyő födőjét, akkor a csirke nedvességtartalma elpárolog és kiszárad. A 10 perc elteltével zárd le a tűzhelyt és pihentesd az elkészült húst még 10 percig, de vigyázz, most se mozgasd a serpenyő tetejét!

Az így elkészült csirkemell kitűnő bármilyen saláta alkotóelemeként, de rizzsel, vagy egyéb körítéssel tálalva fenséges főétel is egyben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top