Az idős emberek még tudják, hogy miként kell olyan borogatást készíteni, amely lelohasztja a duzzanatot, elmulasztja a fájdalmat. Főként a reuma, az ízületi gyulladások, vagy a csontritkulás okozta kellemetlen, sajgó tünetek megszüntetésére alkalmazták a különböző gyógyborogatásokat.

borogatas

Ezeket a panaszokat enyhíti a gyömbéres borogatást is. A remek fűszer- és gyógynövény mellett mindössze csak egy hozzávalóra lesz szükségünk: ez nem más, mint a kókuszolaj.

Szóval be kell szereznünk egy friss gyömbérgyökeret, és egy evőkanál kókuszolajat.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gyömbért, hámozzuk, majd pedig mossuk meg. Ezután reszeljük le, és tegyük bele egy kisebb tálba, majd adjuk hozzá a kókuszolajat, és keverjük össze az egészet.

A borogatás elkészítéséhez használjunk tiszta, steril gézt. Erre tegyünk egy keveset a keverékből, majd rögzítsük a fájós testrészünkhöz. Estére hagyjuk magunkon, hogy kifejthesse gyógyhatását.

Ezt már olvastad? Védjük egészségünket ezzel a házi készítésű gyömbérsörrel

Figyelem! A borogatást nem szabad nyílt sebre tenni!

A gyömbért már évszázadok óta alkalmazzák a gyulladások gyógyítására, de a kínai orvoslás még a migrének, menstruációs panaszok, izomfájdalmak kezelésében is alkalmazza a gyömbért.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.