OtthonÍgy gyökereztessünk otthon ananászt!

Így gyökereztessünk otthon ananászt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ahhoz, hogy legyen egy szépen virágzó ananászunk, nem kell mást tennünk, mint a boltban vásárolt gyümölcs leveles tetejét szépen levágjuk. Normális körülmények között ez a kukában szokta végezni, de ha szeretnénk otthon ananászt, akkor felejtsük el a jól bevált mozdulatot.

ananasz

Az ananász Brazíliából származik és broméliák családjába tartozik. Mifelénk leginkább a gyümölcsként megvásárolt ananász ismeretes, de sok helyen dísznövényként is számontartják. Ez utóbbi hosszú sárga és zöld csíkos, tüskés leveleket hajt, melyek tőrózsát alkotnak. Virágzáskor csodaszép rózsaszínbe borul, majd elpusztul, de előtte sarjnövényeket enged, melyeket leválasztva újra meg tudjuk gyökereztetni.

Szereti a napos, páradús környezetet, de földjét ne öntözzük túl, inkább csak a levélrózsákban legyen mindig víz. Eredeti élőhelyén itt gyűjti össze az esővizet és mindig annyit vesz magához, amennyi éppen szükséges. A sarjnövényeket az anyanövény pusztulásakor vágjuk le, majd ültessük el virágföldbe. Csak 1 hónap múlva fognak gyökeret ereszteni, addig pedig tartsuk nyirkos helyen. Virágozni elég későn fog, hiszen Brazíliában is csak kb. 20 hónap elteltével virágzik.

A gyümölcsből is egyszerűen gyökereztethetünk ananászt, vágjuk le a tetejét és ugyanúgy ültessük el, mint a fent említett dísznövény sarjat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek