OtthonÍgy gondozd a pénzfát, hogy szép és egészséges legyen, ami a te...

Így gondozd a pénzfát, hogy szép és egészséges legyen, ami a te anyagi helyzetedre is jó hatással lesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan pozsgafának ismerik ezt a növényt, amelynek levelei leginkább a gumi anyagára hasonlítanak. A Feng Shui szerint ez a cserepes virág képes bevonzani az anyagi javakat, a gazdagságot, a bőséget annak a személynek az életébe, aki gondoskodik, ápolja.

Így gondozd a pénzfát, hogy szép és egészséges legyen, ami a te anyagi helyzetedre is jó hatással lesz!

Az örökzöld dísznövény szereti a fényt, így olyan helyre kell tenni, ahol sok természetes fény éri, de direkt a napra nem szabad kitenni, ám szereti ha a helyiség szellős, friss levegővel teli. Télen érdemes minél közel tenni az ablakhoz, hogy a lehető legtöbb fényt tudja magába szívni.

A növény csodaszép, kisméretű csillag alakú virágokat hoz, amelyek színe fehéres-rózsaszínes. Rendszerint tavasszal és késő ősszel virágzik. Ahhoz, hogy a dísznövény jól érezze magát a lakásban, 22-26 Celsius hőmérsékletre van szüksége, tehát kedveli a meleget.

A pozsgafát nem kell túl öntözni, és két öntözés után a virágföld teljesen ki kell száradjon. Meleg időben hetente kell öntözni, hideg évszakban pedig elég három hetente locsolni. A túl sok vizet nem szereti, mert ezáltal bepenészedhet, és apró kis pöttyök jelennek meg a leveleken.

Szaporítani nagyon egyszerű, hajtásról, levélről, télen viszont nem ajánlott ezzel próbálkozni, inkább tavasszal, nyáron vagy ősszel érdemes elkezdeni. A hajtást hagyd száradni 2-3 napig, majd utána nedves, homokos földbe ültesd el. A lényeg az, hogy a talajnak legyen jó vízelvezető képessége.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek