KuriózumÍgy festene a csillagos égbolt, ha a Földnek olyan gyűrűje lenne, mint...

Így festene a csillagos égbolt, ha a Földnek olyan gyűrűje lenne, mint a Szaturnusznak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bolygónkra méltán büszkék lehetünk, hiszen megteremtette az élethez szükséges körülményeket, és most itt vagyunk, és láthatjuk a csodákat, a lenyűgöző természetet, na és az esti csillagos égboltot, főként ha nem takarja el egy kósza felhő.

Így festene a csillagos égbolt, ha a Földnek olyan gyűrűje lenne, mint a Szaturnusznak
Fotó: Pixabay.com

Voltak olyan csillagászok és grafikusok, akik elképzelték azt, hogy vajon milyen lenne a Földről a kilátás, ha bolygónknak lenne egy olyan gyűrűje, amilyen a Szaturnusznak van.

Miből áll a Szaturnusz gyűrűje?

A csillagászok vizsgálatai során megállapították, hogy a Szaturnuszt körülvevő gyűrű nem más, mint jég és törmelékek összessége, amelyeket csapdába ejtett a bolygó gravitációja. A Szaturnusznak 7 fő gyűrűje van, ezeket betűkkel nevezték el, ezek a D, C, B, A, F, G és E.

Ha a Földnek is lenne ilyen gyűrűje, akkor elképesztő látványt nyújtanak, amely ráadásul a bolygó különböző részeiről nézve teljesen másként festene.

Az egyenlítőnél egy merőleges csík hasítaná ketté az eget.

Guetamalánál pazar félkörívben jelenne meg a gyűrű, a Csendes-óceán trópusi szigetvilágánál úgy festene, mint egy híd, amely az égen tűnik fel.

Washingtonnál már a horizontot súrolná a gyűrűsáv, Alaszkánál, illetve az Északi-sarkon már csak egy kis szelet látszódna ebből az űrbeli képződményből.

https://www.youtube.com/watch?v=Wjoqc67j2qA

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek