OtthonÍgy érhetjük el, hogy a hűtőszekrény kevesebb áramot fogyasszon, annak ellenére, hogy...

Így érhetjük el, hogy a hűtőszekrény kevesebb áramot fogyasszon, annak ellenére, hogy folyamatosan áram alatt van

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az otthonunk legnagyobb áramfogyasztású helyisége nem más, mint a konyha. A sütő, a hűtőszekrény, az elektromos főzőlap és a mosogatógép áramfogyasztása a teljes energiaszámlánk körülbelül 30%-át teszi ki.

Napjainkban az emberek mindenféle megoldást keresnek az áramfogyasztásuk csökkentésére, miután megkapták a hatalmas számlákat.

De vajon csökkenthető-e a legnagyobb háztartási fogyasztó, a hűtő fogyasztása annak ellenére, hogy folyamatosan áram alatt van?

Hogyan fogyaszthat kevesebb áramot a hűtőszekrényünk?

A hűtőszekrény az a háztartási készülék, amely a legtöbb energiát fogyasztja az otthonunkban, mert a nap 24 órájában csatlakoztatva van az áramhoz. Önmagában az elfogyasztott áram költségének 18%-át teszi ki, ami azonban a téli hónapokban jelentősen megnövelheti a villanyszámlánkat.

Ennek a költségnek a csökkentése érdekében mindenekelőtt a hűtőszekrényt megfelelő hőmérsékleten kell tartani, ami körülbelül 6 C fokot jelent a hűtőszekrényben és körülbelül -18 C fokot a fagyasztóban. Minden további 1 fokkal csökkentve a hűtőszekrény hőmérsékletét, az energiafogyasztásunk 5%-kal növekszik.

Ami a fagyasztót illeti, nem szabad hagyni, hogy „jégheggyé” változzon: a mindössze öt milliméteres jégréteg is csökkenti a készülék hatékonyságát, így az több energiát fogyaszt ugyanazon dolog hűtésére.

Ha egy 15 éves vagy annál idősebb hűtőszekrényt egy A+++ címkével ellátott hűtőszekrényre cserélünk, jelentősen csökkenthetjük a számlánkat. Ezen kívül csökkenthetjük a megvásárolt hűtőszekrény méretét is, hogy kihasználjuk a hőmérsékletet a költségek növelése nélkül.

Ha a hűtőszekrényt forró helyektől, például sütőtől vagy napos helytől távol helyezzük el, akár 15%-kal is csökkenthető az energiafogyasztása.

A hűtőszekrény háta és a fal között legalább öt centiméter távolságot kell hagynunk ahhoz, hogy a készülék optimális szellőzése megtörténhessen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek